Malatya

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Murat:

17:21 09 Ekim 2015
Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Murat:

"Bu seneyi Malatya Şeker Fabrikası açısından 'altın yıl' diye adlandırdık"

 Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, şeker pancarı üretiminde son 10 yılın en iyi rekoltesinin beklendiğini bildirerek, bu seneyi Malatya Şeker Fabrikası açısından 'altın yıl' olarak adlandırdıklarını söyledi.

Murat, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015- 2016 yılı pancar alım kampanyasının 28 Eylül'de başladığını anımsattı. 

Malatya Şeker Fabrikası'na Malatya ve ilçelerinin yanı sıra Kahramanmaraş, Sivas ve Adıyaman'dan pancar geldiğini kaydeden Murat, "Bu yıl 300 bin ton pancar hedefliyoruz. Bu sene mevsimin iyi gitmesi, yağışların da iyi olması sayesinde son 10 yılın en iyi pancar rekoltesini bekliyoruz" dedi.

Pancar üreticileri açısından verimli bir yıl geçirildiğini vurgulayan Murat, 300 bin ton pancar karşılığında 35-40 bin ton şeker, 10-12 bin ton melas, yaklaşık 110 bin ton da yaş küspe elde edilmesinin öngörüldüğünü aktardı. Murat, "Bu seneyi Malatya Şeker Fabrikası açısından 'altın yıl' diye adlandırdık" ifadesini kullandı.

Fabrikanın şeker satışının devam ettiğini dile getiren Murat, "Şu anda günde yaklaşık 250 tona yakın şeker satıyoruz. Bu da Malatya için önemli bir katma değer. Küspeye bakıyorsun günde yaklaşık 1000-1200 ton küspe satıyoruz. Bu da önemli bir geçim kaynağı. Günlük 6-7 bin ton pancar teslim alıyoruz. Önemli bir rakam" diye konuştu.

Malatya Şeker Fabrikası'nda teknolojik yenilikler de yaptıklarına değinen Murat, "Fabrika bu sene gerçekten çok iyi durumda. Çevreyle de uyumlu bir hale getirildi. Bacasında herhangi bir is, duman, çamur, atık vermiyor çevreye. O açıdan da gurur verici bir durum" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.