Malatya

Malatya 5. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı

17:28 09 Ekim 2015
Malatya 5. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı

Malatya 5. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı.

Vali Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki miting alanında düzenlenen fuarın açılışında, İŞKUR'un, 29 milyonluk iş gücüne hizmet verdiğini söyledi. 

İŞKUR'un bir taraftan iş gücünün niteliklerinin geliştirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması için çalıştığını vurgulayan Kamçı, "Diğer taraftan da işe girmeye hazır olan işsizler ile iş gücüne ihtiyaç duyan iş verenleri bir araya getiren fuarlar düzenlemektedir" dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da firmaların fuarda stant açarak istihdama dönük çalışma yapmasının çok önemsediklerine işaret etti.

Hızlı tren projesine değinen Çalık, "Proje ihalesi yapıldı. inşallah 10 gün içerisinde sözleşmesi imzalanıyor. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Malatya ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak. Ulaşımımızı kolaylaştıracak ve şehirler arası bağlantımız sağlayacak. Hava, demir ve karayollarında çığır açıyoruz ve açmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da istihdamın sadece Malatya ve Türkiye’nin değil dünyanın sorunu  olduğunu dile getirdi. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise fuarın Malatya için çok önemli olduğuna işaret etti. 

İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toma da Türkiye'de işsizliğin azaltılması ve istidamın arttırılması için yeni projeler ürettiklerini kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.