Malatya

MABESEM, Rahime'ye yeni bir dünyanın kapılarını araladı

11:44 10 Ekim 2015
MABESEM, Rahime'ye yeni bir dünyanın kapılarını araladı

İşitme engelli 28 yaşındaki Rahime Sabuncu, çoğunlukla evinde geçirdiği yaşamının ardından MABESEM'deki resim kursu sayesinde sosyalleşmeye başladı

Malatya'da işitme engelli 28 yaşındaki Rahime Sabuncu, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri'nde (MABESEM) düzenlenen ücretsiz yağlı boya resim kursu sayesinde sosyal yaşama adım attı. Hiç okula gitmediği için okuma yazma bilmeyen Sabuncu, kendisine okuma yazma ve işaret dili öğretebilecek bir özel eğitim merkezinden destek bekliyor.

MABESEM'de resim öğretmenliği yapan Feray Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rahime'nin kursa ilk başladığında çok çekingen olduğunu söyledi.

Rahime'nin kursa başladığı ilk dönemlerde annesiyle derslere katıldığını dile getiren Yıldırım, kısa bir sürede kursa uyum sağlayan Rahime'nin artık annesi olmadan da derslere katıldığını ifade etti. 

Okuma yazma bilmeyen Rahime'yle ilk gün diyalog kurmakta zorlandıklarını anlatan Yıldırım, "Ben tamamen konuşamadığını, duyamadığını zannediyordum. Sonra biraz da olsa duyduğunu fark ettik. Rahime'nin cihazını yaptırdık. Cihaz taktığı zaman yüzde 30 oranında bizi duyabiliyor" dedi. 

Yaşı büyük olduğu için Rahime'nin hiçbir özel eğitim merkezi tarafından kabul edilmediğini kaydeden Yıldırım, "Duyma oranının hiç olmadığını söyleyip bir şey yapamayacaklarını belirtmişler. Bizim şu an en büyük beklentimiz Rahime'nin iyi bir eğitim merkezinde eğitim alması. Yavaş yavaş okuma, yazma öğrenmesi için kendisine harfleri öğretmeye çalışıyoruz ama bunun daha profesyonel kişilerce yapılması ve Rahime'nin daha iyi bir eğitim almasını istiyoruz. En  büyük beklentimiz iyi bir rehabilitasyon merkezinin bize dönüş yapması" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.