Malatya

Demir parmaklıklar ardından para kazanıyorlar

12:52 08 Kasım 2015
Demir parmaklıklar ardından para kazanıyorlar

Malatya'da cezaevinde zamanlarını sanatsal aktivitelerle değerlendiren hükümlü ve tutuklular, el emeği göz nuru eserlerinin satışından para kazanıyor.

Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlü ve tutukluların eserleri, kent merkezindeki İnönü Kapalı Çarşısı'nda belediyenin tahsis ettiği mağazada, cezaevi personeli tarafından satışa sunuluyor.

Cezaevinde üretilen anahtarlık, tespih, nazarlık, çakmak kılıfı gibi hediyelik eşyalar, vatandaşlardan ilgi görüyor. Satıştan elde edilen gelir ise tutuklu ve hükümlülere teslim ediliyor.

Cezaevi personeli Hasan Kayaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağazada, hükümlü ve tutukluların ürettiği hediyelik eşyaları vatandaşların beğenisine sunduklarını söyledi.

Hemen hemen her hafta yapılan ürünleri mağazaya getirip sergilediklerini anlatan Kayaduman, bu eserlerin özellikle gençlerin ilgisini çektiğini belirtti.

- "Eseri satılan mahkum daha çok üretiyor"

Satıştan elde edilen gelirin, eser sahibi tutuklu ve hükümlüye verildiğini kaydeden Kayaduman, "Ürünlerin üzerinde eser sahibi mahkumun adı yazıyor. Satılan ürün kime aitse parasını kendisine veriyoruz" dedi.

Kayaduman, vatandaşların tutuklu ve hükümlülere bir nebze katkı sağlamak amacıyla mağazadan alışveriş yaptığını, en çok anahtarlık, nazarlık ve tespihin tercih edildiğini, ürünlerin fiyatının 5-50 lira arasında değiştiğini bildirdi.

Mahkumların, boş zamanlarını değerlendirerek para kazanmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Kayaduman, "Mahkumlar bizlere sürekli en çok hangi ürünün satıldığını soruyor. Biz de onları talep doğrultusunda bilgilendiriliyoruz. Eseri satılan mahkum daha çok üretiyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.