Malatya

24 Kasım Öğretmenler Günü

16:38 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Gaziantep, Malatya, Kilis ve Şanlıurfa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla törenler yapıldı

Gaziantep, Malatya, Kilis ve Şanlıurfa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle törenler düzenlendi.

Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan bir grup öğretmen, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duru ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Ortaokulu öğrencileri, halk oyunları gösterisi sundu. Törene bazı kurumların amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Malatya

Malatya'daki tören İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün salonunda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, öğretmenliğin her şeyden önce bir gaye ve hizmet mesleği olduğu söyledi.

Çocukların yeteneklerini vatanın ve milletin menfaatleri doğrultusunda harekete geçiren öğretmenlerin ulvi bir görev ifa ettiğini belirten Kamçı, öğretmenlikten başka doğrudan insan yetiştirmeyi hedefleyen başka bir meslek bulunmadığına dikkati çekti.

İl Milli Eğitim Müdür Ali Tatlı da öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihiyle başladığına değinerek, Anadolu'da öğretmenliğin Fatih Sultan Mehmet döneminde profesyonelleştiğini kaydetti. Genç öğretmenler adına konuşan Burcu Filiz, yeni eğitim anlayışıyla öğrencilere öğrenmeyi öğrettiklerini belirtti. 

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler, törende yemin etti. Vali Kamçı, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verdi. Törene, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Gaziantep

Gaziantep'teki tören Demokrasi Meydanında Milli Eğitim Mürdürü Mustafa Yanmaz'ın Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, öğretmenliğin manevi değeri yüksek bir görev olduğuna dikkati çekerek, kentte görev yapan öğretmenlerin konut sorunun çözümü için de belediyenin ciddi çalışmalar içinde olduğunu söyledi.

Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, aday öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonunda aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

- Şanlıurfa 

Şanlıurfa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Şehitlik Parkı'nda düzenlenen tören, Şehitlik Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'da devam eden törende konuşan İlci, dünyadaki en önemli mesleklerin başında öğretmenliğin geldiğini söyledi.

Öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olduğunu ifade eden İlci, "Geleceğimizin şekillenmesinde çocuklarınızın yetişmesinde büyük rol oynayan ve büyük fedakarlıklar gösteren öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Tüm öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. Tören, Atatürk Anadolu Lisesi öğrenicilerinin tiyatro gösterileriyle son buldu.

- Adıyaman

Adıyaman'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğretmenlerden oluşan koro Öğretmen Marşı'nı seslendirildi. Ardından halkoyunları gösterisi sunuldu.  

Adıyaman Vali Vekili Murat Süzen, burada yaptığı konuşmada, son derece kutsal bir vazifeyi icra eden tüm öğretmenlerin "Öğretmenler Günü"nü kutladı.

 Öğretmenlerin gösterdiği samimiyetin farkında olduklarını belirten Süzen, Adıyaman’da eğitimdeki fiziki problemlerin bitirilmesi için yoğun gayret sarf ederek, ciddi yatırımlar yapıldığını aktardı.

Eğitimde gelinen noktanın Avrupa ülkelerinin birçoğunda bulunmadığını vurgulayan Süzen, "Eğitimde yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle Adıyaman’da eğitim seviyesinin daha üst noktalara çıkacağına inanıyorum. Okullarımıza ve öğrenci velilerimizin evlerine yaptığımız ziyaretlerde öğretmenlerimizin ektiği sevgi tohumlarının yeşerdiğini görüyoruz. Sizin yetiştirdiğiniz nesillerle geleceğe daha da güvenle bakıyoruz" diye konuştu.

Aday öğretmenlerin yemin ettiği törende Vali Vekili Süzen, emekli olan öğretmenlere plaket verdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.