Malatya

Malatya'da yapılan kerpiç evler onarılacak

12:15 25 Kasım 2015
Malatya'da yapılan kerpiç evler onarılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesince, daha önce Valilikçe yaptırılan kerpiç evlerin onarılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesince Malatya Kongre ve Kültür Merkezi yerleşkesinde bulunan kerpiç evlerin Malatya'ya kazandırılması için çalışma yürütülüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Malatya Valiliğinden devraldıkları kerpiç evler projesini hayata geçirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.

Torun, daha önce yapılan ve bir kısmı yarım kalan kerpiç evlerin tamamlanmasından sonra Malatya'ya çok önemli bir kültür hazinesi kazandıracaklarını kaydederek, "Kerpiç evler projesi geleneksel ev kültürümüzün korunması açısından çok anlamlı bir proje. Malatyamız, içerisinde çok güzel fonksiyonların yer aldığı, ziyaretçilerini eskilere götürecek, nostaljik ve otantik bir mekana kavuşmuş olacak. Bu alandaki çalışmalarımız tamamlandığı zaman Sanat Sokağı'mız ile sanat ve kültür adasına dönüşmüş olacak. Malatya Valiliğinden devralınan kerpiç evlerden bazıları yıpranmış ve tahrip olmuş. Yıpranmış ve tahrip olmuş bu evlerimizi yeniden restore edeceğiz. Restorasyonunu yapacağımız 5 kerpiç ev 2 bin 440 metrekare alana sahip. Restorasyonu yapılacak olan kerpiç evlerimizi, kafeterya ve anı evi, Malatya mutfağı, kent tarihi müzesi, resim, müzik ve fotoğraf atölyesiyle çocuk kulübü olarak çocuklarımıza hizmet edecek şekilde tasarlıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.