Malatya

64. Hükümetin kurulması

12:18 25 Kasım 2015
64. Hükümetin kurulması

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karaduman, AK Parti Malatya Milletvekili Tüfenkci'nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olması dolayısıyla Başbakan Davutoğlu'na teşekkür mektubu gönderdi

 Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, yeni kurulan 64. Hükümet'te Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevlendirilmesi dolayısıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür mektubu yazdı.

Karaduman, yaptığı yazılı açıklamada, yıllar sonra Malatyalıların Bakanlık hasretine son veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir teşekkür mektubu gönderdiğini belirtti. 

Mektubunda Anadolu’nun kadim ve merkez şehirlerinden biri olan Malatya'nın AK Parti hükümetlerine en çok desteği veren iller arasında yer aldığını anımsatan Karaduman, Anadolu’nun gelişen kenti Malatya'nın siyasi geçmişinde 2 Başbakan ve Cumhurbaşkanı, onlarca bakan, devlet adamı, siyasetçi, sanatçı ve bilim adamı, bürokrat yetiştirmesine rağmen, AK Parti hükümetlerinde bakanlık düzeyinde temsil edilemediğini ifade etti. 

Karaduman, mektubunda şu görüşlerine yer verdi:

"Bu konuda istem ve taleplerimizi sık sık gündeme getirmiş isek de sonuç alamadık. Tarafınızdan yeni kurulan 64. Hükümet'te Malatya milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak yer alması Malatyalıların uzun yıllara dayanan bakanlık özlemine son vermiş ve tüm Malatyalıları umutlandırmıştır. Şehircilik Bakanı olarak kabinede yer alan Adana Milletvekili ve hemşehrimiz Fatmagül Demet Sarı da Malatyalılar olarak bizlerin onur kaynağı olmuştur. Bu nedenle Malatya’ya göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve desteğin ardından Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’yi Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak kabinede görevlendirmenizden dolayı Malatyalılar olarak şahsınıza teşekkürlerimizi arz ediyor, görevinizde başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.