Malatya

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi toplandı

10:11 26 Kasım 2015
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi toplandı

Oda Başkanı Erkoç: "Asgari ücret bin 300 lira olsun. Asgari ücret, hakikaten Türkiye şartlarında düşük. Bin 300 lira olurken de iş dünyasının sırtındaki yük artmasın"

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclisi, aylık toplantısını yaptı.

MTSO hizmet binasının salonunda düzenlenen toplantıda konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığına getirilmesinin Malatya için önemli olduğunu belirterek, Tüfenkci'nin yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Asgari ücretin yükseltilmesine ilişkin konuya dikkati çeken Erkoç, "Asgari ücret, bin 300 lira olsun. Asgari ücret, hakikaten Türkiye şartlarında düşük. Bin 300 lira olurken de iş dünyasının sırtındaki yük artmasın" diye konuştu.

Türkiye'nin çevresinin ateş çemberi olduğunu kaydeden Erkoç, "Akan kanlar, gözyaşları hep bizim gözyaşlarımız. Son dönemde de Bayırbucak Türkmen bölgesine yapılan saldırılar, bizleri ciddi şekilde üzdü. O saldırıları şiddetle kınıyorum. Burada oynan oyunlara gelmemek lazım. Türkiye'yi bu işin içerisine çekmeye çalışıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Erkoç, Suriye'deki iç savaşın ardından 12 milyon insanın "mülteci" durumuna düştüğünü ifade ederek, Türkiye'nin bunların yaklaşık 2,5 milyonuna bağrını açtığını aktardı. Erkoç, bunun Türkiye için komşuluk ve inancın gereği olduğunu belirtti.

Hasan Erkoç, Suriye'de 500 bine yakın insanın katledildiğini dile getirerek, "Bu üzücü bir durum. Nefretle, şiddetle kınıyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.