Malatya

Pizzada Türkiye'nin sesini dünyaya duyuracak

12:33 26 Kasım 2015
Pizzada Türkiye'nin sesini dünyaya duyuracak

Garson olarak başladığı meslekte pizza alanında kendini geliştiren ve Türkiye'deki yarışmalardan dereceyle dönen Malatyalı şef aşçı Kenan Culum, 25 ülkeden katılımın olacağı uluslararası yarışmada ter dökecek.

Kendine özgü tat ve şekillerde pizzalar yapan Culum, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenecek Ustalar Pizza Yarışması'nda geleneksel baharatlar kullanarak yapacağı pizzayla Türkiye'yi temsil edecek.

Culum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaştan itibaren aşçılığa ilgili duyduğunu, yemek ve özellikle pizza yapmayı çok sevdiğini söyledi.

Garson olarak başladığı mesleğinde bir süre sonra mutfağa geçtiğini ve uzun süre bulaşıkçılık yaptığını anlatan Culum, daha sonra pizza yapmaya yöneldiğini belirtti. Bu alanda kendini geliştirebilmek için yıllar önce Antalya'ya gittiğini ifade eden Culum, alanında uzman şeflerden pizza yapımı eğitimleri aldığını aktardı. 

Pizzada kedine özgü lezzetler yaratmaya çalıştığını dile getiren Culum, "Mesleğimi çok seviyorum. Askerliğimi bile pizza ustası olarak yaptım" dedi.

- "Derece bekliyorum"

Kendini her geçen gün geliştirmeye çalıştığını vurgulayan Culum, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 19 yıldır bu işi severek yapıyorum. Daha önce Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalarda pizza yapmada çeşitli dereceler elde ettim. Şu an ise İstanbul Pizza Ustaları ve Aşçıları Birlikteliği'nin (PABİRDER) desteğiyle 11-14 Şubat tarihlerinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliğiyle düzenlenen 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında yapılacak Ustalar Pizza Yarışması'na katılacağım. Orada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim. Her şeyden önce o yarışmaya katılmak benim için bir onur, şereftir. Orada uluslararası şeflerle tanışacağım. Tabii ki hedef olarak derece bekliyorum, bunun için hazırlanıyorum. Farklı pizzalar yapıp, farklı tatlar sunmayı hedefliyorum. Yarışmadan dereceyle döneceğime inanıyorum."

- "Türkiye'nin geleneksel baharatlarını kullanarak yarışacağız"

Culum, yarışmaya 25 ülkeden şeflerin katılacağına işaret ederek "Yarışmaya farklı ülkelerden katılan pizza ustaları var. Tabii ki İtalyanlar da var. Dünyanın en iyi pizza yapan insanları. Biz de onlardan geri kalmamak adına farklı sunumlarla Türkiye'nin geleneksel baharatlarını kullanarak yarışacağız. En azından onlarla yarışacak duruma gelmemiz bizim için çok önemli. Bu doğrultuda hazırlıklarımız sürüyor. Yarışmada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum" diye konuştu.

Pizzanın Türk mutfağına uygun bir tat olduğunu anlatan Culum, ülkede bu alanda başarılı ustaların da bulunduğunu anımsattı. 

Yarışma için hazırladığı pizzada taze baharatlar kullandığını belirten Culum, hamurunda ise hiçbir katkı maddesi olmadığını söyledi.

Culum, pizzanın sosunda ise salça yerine günlük taze domates kullandığını aktararak "Kendime ait farklı soslarım var, stillerim var. Zaten yarışmada da onlardan bir tanesini deneyeceğim" diye konuştu.

Evde pizza yapmak isteyenlerin hamur konusuna dikkat etmesi gerektiğini de ifade eden Culum, hamurun dinlendirilmesi ve sebzelerin taze olmasının pizzanın lezzetine lezzet katacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.