Malatya

Malatya'da İŞGEM açıldı

17:40 28 Kasım 2015
Malatya'da İŞGEM açıldı

 Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan İş Geliştirme Merkezi'nin (İŞGEM) açılışı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla yaptırılan İŞGEM binasının açılış töreninde konuşan Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, 2. Organize Sanayi Bölgesinde kurulan İŞGEM'in Malatya'da yeni girişimci kazandırma noktasında bir farklılık yaratacağına inandığını söyledi.

Alan, girişimcilik konusunda Türkiye'de önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Ülkemiz son 30 yıldır girişimcilik konusunda önemli mesafeler aldı. İhracat kalemimizde artış sağlandı. Bu iyileşmede devletimizin girişimcileri ve sanayicilerini destekleme hamleleri önemlidir. Özellikle son dönemde bölgesel anlamda kalkınma ajansları, tarımsal, kırsal destekleme fonları ile KOSGEB'in verdiği destekler bir sinerji oluşturmuştur. Girişimcilerin desteklenmesi yanında yeni girişimcilerin yetişmesi de önemlidir. Bu noktada İŞGEM'lerden faaliyetleriyle yeni girişimcilerin sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yapmak ve İŞGEM projelerinin başarılı olması gerekmektedir" diye konuştu.

İŞGEM İcra Kurulu Başkanı Aliseydi Ünlü de 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan İŞGEM'de 38 işlik, 10 depo, 1 kafeterya ve idari büroların bulunduğunu belirtti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, projenin üç ilde gerçekleştirildiği kaydederek, "Malatya bu projenin öncülüğünü yapıyor. Malatya'da doluluk oranı yüzde 55'lere geldi. İnşallah yüzde yüze kavuşuruz. Şirketi kurarken de 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünü de dahil ettik. Şirketin yüzde 95'i TSO'ya, yüzde 5'i de 2. OSB'nin. İnşallah hayırlı hizmetler üretirler. İş kuran arkadaşlarımız burayı bir kobi fidanlığı olarak görerek, önümüzdeki yıllarda sanayiye geçiş yaparlar. Arzumuz budur" ifadelerini kullandı.

KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki ise İŞGEM'in kurulmasında Erkoç'un kendilerine büyük destek verdiğini dile getirerek, "Projede ilk olarak yer alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'dır. Diğer sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, özel şirketler ve bankalarda bu oluşuma destek vererek, 49 il içerisinde 3 ilde kurulmasına karar verilen İŞGEM'in bir tanesi de Malatya'da kurulmuş oldu" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.