Malatya

Maçın ardından

21:23 20 Aralık 2015
Maçın ardından

 PTT 1. Lig'in 16. hafta karşılaşmasında sahasında Samsunspor ile golsüz berabere kalan Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, özellikle ikinci yarıda üst düzey oynadıklarını belirterek, "Oyunumuzu 3 puanla süslemek istedik ama olmadı" dedi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya çok iyi hazırlandıklarını belirten Buz, taraftara galibiyet hediye etmek istediklerini ancak başaramadıklarını söyledi. 

İlk yarıda rakiplerinin bazı pozisyonlar bulunduğunu anlatan Buz, şunları kaydetti:

"İkinci yarı takımımızın tüm parametreleri sahaya yansıtması gerçekten çok iyiydi. Defans anlamında çok iyiydik. Rakibe pozisyon vermedik. Sağlı sollu ataklarla gelmeye çalıştık. Çok net bir pozisyonda top arkadaşımızın ayağına çarpıp girmedi. İkinci devre üst düzey futbol oynadık. Oyunumuzu 3 puanla süslemek istedik ama olmadı. Yine de takım arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Samsunspor'a da başarılar diliyorum. Önümüzdeki Boluspor maçına bakıyoruz."

Transfer yapmak istediklerini, bu konuda hazırladığı listeyi yönetime sunduğunu bildiren Buz, Yeni Malatyaspor'a yakışan ve bir şeyler vermek isteyen futbolcuları, takıma kazandırmak istediğini sözlerine ekledi.

 

- Samsunspor cephesi

 

Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, toplantı salonuna geldiği sırada, Samsun'dan kente gelen bazı basın mensupları salondan çıktı. 

Mücadeleyi değerlendiren teknik direktör Özat, karşılaşmanın ilk yarısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Kazanabileceğimiz bir maçtı ama ikinci yarı Yeni Malatyaspor daha üstün oynadı" diye konuştu.

Kayseri Erciyesspor maçını kazanıp sezonun ilk yarısını 27 puanla kapatmaları halinde ilk devre için başarılı bir puana ulaşacaklarını anlatan Özat, "Çok iyi çıkış yaptık ama mevsim ve dar kadromuzdan dolayı zaman zaman gerekli müdahaleleri yapamaz olduk ama ben hala oyuncularıma inanıyorum. Bugün özellikle ilk yarı iyi oyun sergilediler. Yeni Malatyaspor'u da tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Özat, takımda son haftalarda yaşanan gerginlikle ilgili soruya, "Gerginlik yok. Gerginliği yaratan buradan çıkan meslektaşlarınız. Yalan haber yaptıkları için antrenmanları basına kapattık. İki kişinin yaptığını, üstlerine alındılar. Hiç umurumda bile değil. Ben olduğum sürece antrenmanlara giremeyecekler" cevabını verdi. 

Geçen haftaki istifa açıklamasına değinen Özat, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen hafta bir düşünce boşluğuyla istifa ettiğimi söylerken, bir umutsuzluğa kapıldığımdan dolayı söylemedim. Belki bir kan değişiminin iyi geleceğine inandığım için söyledim ama insanların şunu unutmaması gerekiyor: Bir takımın boyu neyse odur. Bir takımın boyu ne çok uzar ne çok kısalır. Biz boyumuzu biliyoruz. Sezon başı çok iyi gittik, o düşüşü insanlar yakıştıramadı. Buraya kadar getiren de bu çocuklar, bundan sonra da toparlayacak olan bu çocuklar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.