Malatya

Malatya Büyükşehir Belediyesinden "mutlu aile" kitapçığı

15:58 13 Ocak 2016
Malatya Büyükşehir Belediyesinden "mutlu aile" kitapçığı

Malatya Büyükşehir Belediyesince aile yapısını ve bireyler arasındaki iletişimi daha da güçlendirmek amacıyla "Mutlu Aile Mutlu Toplum" kitapçığı hazırlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, aile içerisinde yaşanan sıkıntıları aza indirmenin yanı sıra aile kurumlarını güçlendirerek, topluma sağlıklı bireyler ve aileler kazandırmak amacıyla 2012'de kurulan Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) çalışmalarını sürdürüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı hizmet veren MADEM, aile yapısını, aile bireyleri arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla "Mutlu aile, mutlu toplum" isimli bir kitapçık yayımladı.

Aile danışmanlığı hizmet alanları, mutlu aile için yapılması gerekenler, evliliği güçlendirmenin yolları, çocuklarda olumlu davranış geliştirme yöntemleri, aile eğitimi, öğrenci ve velilere yönelik eğitim konularının yer aldığı 8 sayfalık kitapçıkta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın önsöz yazısı da bulunuyor.

Başkan Çakır, ailenin, huzur ve mutluluğunun yakalanabileceği kutsal bir çatı olduğunu belirterek, toplumun temelini ailenin oluşturduğunu belirtti.

"Mutlu aile, mutlu toplum demektir" vurgusunda bulunan Çakır, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak, fiziki hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik faaliyetlerini de önemsiyoruz. Ailenin korunması ve güçlenmesi toplumumuzun geleceği için de büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede kurduğumuz Aile Danışma ve Destek Merkezimiz başarılı çalışmalar gösterirken, çıkardığı 'Mutlu aile mutlu toplum' kitapçığıyla da aile kurumuna ışık tutacaktır."

Kitapçıklar Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi'nden ücretsiz temin edilebiliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.