Malatya

Yurtta kış

17:30 27 Ocak 2016
Yurtta kış

Malatya Büyükşehir Belediyesince kar yağışı nedeniyle kapanan 330 mahallenin yolunun ulaşıma açıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezinde sorumluluk alanında bulunan cadde ve sokaklarda kar temizleme, tuzlama ve yol açma çalışmalarını hızlı bir şekilde bitiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçelerde de çalışmalarını tamamladı.

Kapanan 330 mahalle yolunun tamamını ulaşıma açan ekipler ayrıca tuzlama çalışması da yaptı.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulması ulaşımı zorlasa da ekipler, gün içerisinde yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

- İş makinelerinin üzerine çığ düştü

Öte yandan Pütürge Tepehan bölgesinde Ulutaş Sorguçlu grup yolunda çalışan Büyükşehir Belediyesine ait iş makinelerinin üstüne çığ düştü. Olayda yaralanan olmadı.

Ekipler iş makinelerini 5 saatlik bir çalışma sonucunda kar altından çıkardı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar belediye çalışanlarınca çığ tehlikesine karşı uyarıldı.

Arapgir ilçesi Sugeçit Mahallesi'nde cenazeyi defnetmek için Büyükşehir Belediyesinden yardım isteyen vatandaşların yardımına koşan ekipler, yolu 2 saatlik bir çalışma sonucunda açarak cenazenin toprağa verilmesini sağladı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bugüne kadar yaklaşık 10 bin kilometre karla mücadele çalışması yürütürken, yeniden yağabilecek kar yağışı için de hazırlıklarını tamamladı. İş makineleri bakım ve onarımdan geçirildi, tuz ve solüsyon eksiklikleri giderildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.