Malatya

Tarihçi yazar Şimşirgil Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret etti

13:27 08 Şubat 2016
Tarihçi yazar Şimşirgil Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret etti

Tarihçi yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Malatya'nın Darende ilçesinde Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret etti.

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamit Hamidettin Ateş'in konuğu olarak ilçeye gelen Şimşirgil, Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli'nin türbesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin'i Hacı Bayram-ı Veli'nin, Hacı Bayram-ı Veli'yi de Somuncu Baba'nın yetiştirdiğini söyledi.

Somuncu Baba'nın Bursa Ulu Cami'nin açılışında Fatiha Suresi'ni 7 farklı şekilde açıkladıktan sonra bir gönül insanı olduğunun anlaşıldığını kaydeden Şimşirgil, "Yıldırım Beyazıt Han'ın bütün dünya nimetlerini önüne sereceği Somuncu Baba, dünyayı elinin tersiyle itip Darende'ye geliyor, insanları irşat ediyor. Bu büyükler, bugün bile insanları irşat etmeye devam ediyor. Darende'ye gelenler onun ruhaniyetinden istifade ediyor. Talebesi Hacı Bayram-ı Veli'ye de Edirne'de 2. Murat Han, bütün dünya nimetlerini serecek, fakat o Ankara'ya gidecek. Akşemseddin'e talebesi Fatih Sultan Mehmet Han her şeyi verecek, fakat o Göynük'e gidecek" diye konuştu.

Şimşirgil, gönül insanlarının dünyayı önemsemediğini belirtti.

Şimşirgil'e eşlik eden Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.