Malatya

Malatya'da girişimcilik eğitimine yoğun talep

17:48 09 Şubat 2016
Malatya'da girişimcilik eğitimine yoğun talep

Malatya'da, Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenecek 200 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimine bin 961 kişi başvuruda bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 50'si engelli olmak üzere 200 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitiminin imza protokolü ve seçmeleri Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Seçmeler için bin 961 başvuru yapıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, burada yaptığı konuşmada, hükümetin iş kurmak isteyen girişimcilere önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, yeni iş kuranlara ciddi maddi destekler sağlandığını kaydetti.

Eğitimin hayırlı olmasını dileyen Gürkan, eğitime katılanlara başarılar diledi.

İŞKUR Müdürü Vahap Toman, burada yaptığı konuşmada, girişimcilik eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, bu alana ciddi bir bütçe ayrıldığını belirtti.

Kursu bitirdikten sonra kuruma gelip sertifikasını almayan yüzlerce insanın bulunduğunu anlatan Toman "Bu demek oluyor ki arkadaşlarımız çok ilgili değil. İnşallah sizlerde öyle olmazsınız. İşinizi kurma yönünde bir eğiliminiz olur. Bizim de size katkımız olur" ifadelerini kullandı.

KOSGEB Malatya Hizmet Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Ömer Erdoğan'ın da konuşmasının ardından 50'si engelli olmak üzere toplam 200 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitiminin imza protokolü ve seçmeleri gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.