Malatya

Darende Müftüsü Varol:

16:54 10 Şubat 2016
Darende Müftüsü Varol:

Darende Müftüsü Ahmet Varol, "Bir süredir sosyal medya ve kişisel web sitelerinde Darende Çarşı Camisi'nin yenilenen tabelasıyla ilgili mesnetsiz iftiralar ortaya atılıyor. Halkımızın bu kişilerin asılsız söylemlerine itibar etmemesini rica ediyoruz" dedi.

Varol, yaptığı açıklamada, konun muhatabı ve alakası olmayan kişilerin ilçede yenilenen cami ve Kuran kurslarının tabelalarına ilişkin kişisel hesaplarından ortaya attıkları bir takım mesnetsiz iddialarla halkı yanlış yönlendirdiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının yönetmeliği gereğince ülke genelinde cami ve Kuran kurslarının resmiyette kayıtlı isimlerinin yeni tabelalara yazılarak gönderildiğini belirten Varol, "Darende merkezdeki Çarşı Camisi resmiyette kayıtlı olduğu ismiyle bildirildiği için tabela bu şekilde geldi. Camiyi yaptıran Abdullah Zaimoğlu ve ailesinin yaptıkları hayra saygı duyuyoruz. Fakat o tabelayı camiye asmamız yönetmelik gereğiydi. Abdullah Bey ile kısa bir süre önce görüştüm. Kendisi de halk arasında oluşturulan gereksiz söylemlerden rahatsız olduğunu, hayrı Allah için yaptıklarını, kendileri için ismin çok önemli olmadığını belirtti. Buna rağmen biz de Müftülük olarak cami yapıldığı zaman yazılan kitabeyi inceledik. Abdullah Bey'in babası adına 'Tahir Zaimoğlu Çarşı Camisi' olması hususunda mutabık kaldık. Onlar da mutluluk duyacaklarını belirttiler. Biz de şuan isim değişikliği konusunda 'Tahir Zaimoğlu Çarşı Camisi' olarak işlemlerimizi başlattık" diye konuştu.

Varol, ilçede bu tür gereksiz tartışma ve diyaloglarla kişi ve kurumlara zarar verildiği belirterek, bunun da ağır bir vebal olduğunu bildirdi.

Varol, şunları kaydetti:

"Halkımıza en güzel hizmeti vermek, kutsal mekanlarımıza ilgi ve alakayı arttırmak için gayret gösteriyoruz. Böylesine naif bir kurumun, kişisel hesap ve çıkar gözeten şahıslar tarafından halkın gözünde itibarsızlaştırılmak istendiği açıkça ortada. Birliğimizi ve dirliğimizi bozacak, fitne ve fesat oluşturacak hiçbir ortamı tasvip etmiyoruz. Halkımızın doğru ve tek kaynak olan Müftülüğümüze gelerek bilgi almalarını istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.