Malatya

Malatya'dan kısa kısa

10:40 11 Şubat 2016
Malatya'dan kısa kısa

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Halinde geçen yıl 123 bin ton meyve, sebze satışı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Hal Şube Müdürlüğü sorumluluğundaki Yaş Sebze ve Meyve Halinde, 2015 yılında büyük miktarlarda yaş sebze ve meyve ile yeşillik satıldığı bildirildi.

Halden bir yıl boyunca 46 bin ton meyve ile 77 bin ton sebze, 10,6 milyon yeşillik satışı ve 233 kez fiyat tespiti yapıldığı kaydedilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin halden 1,3 milyon lira gelir elde ettiği aktarıldı.

- 27 bin ton hafriyat temizlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için bugüne kadar 27 bin 375 ton hafriyat temizliği yaptı.

Belediye ekipleri, Kiltepe Muhtarlık binası yanı, Samanlı Mahallesi yol güzergahı, Topsöğüt yol güzergahı, Yaş Sebze ve Meyve Hali arkası, Şehir Mezarlığı karşısı, Paşaköşkü İstanbul evleri yanı, TOKİ ikinci etap konutları yol güzergahı, canlı hayvan pazarı yanı, kuzey kuşak yolu devamı ile eski Yimpaş binası arkasında hafriyat temizliği yaptı.

Yeşiltepe Şehir Mezarlığı yanında kurulan atık merkezine götürülen hafriyatları düzenli bir şekilde depolandı.

Kaçak dökümlerin yapıldığı alanları temizleyerek 27 bin 375 ton hafriyat kaldırılan Büyükşehir Belediyesi, bu konunda yasalara aykırı davranan şahıs, firma ve araç sahiplerine para cezası uygulandı.

Hafriyat işi yapan firmaların araçlarına GPRS takma zorunluluğu, sarı renk gibi uygulamaları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bu yöndeki denetimlerin daha düzenli yapılmasını sağladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.