Malatya

Araçlarda ikiz plaka kullanımı

17:21 21 Şubat 2016
Araçlarda ikiz plaka kullanımı

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Keskin, ikiz plaka kullanımı uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılında yapılan değişiklikle başlatılan uygulama kapsamında plakalarda sadece oda mührünün kullanılmasının suistimale neden olduğunu belirtti.

Keskin, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığınca 2011 yılında ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle tescil plakalarında işlemi yapan tescil kuruluşunun, yani emniyetin mührünün aranması zorunluluğu kaldırılmıştı. Bu değişiklikle plakalarda güvenlik sistemi ortadan kalkmıştır. Otomobillerin ve araçların plakaları istismara açık hale getirilmiştir. Bugün bile ciddi bir denetim yapılsa piyasada aynı plakadan, yani bombalı olayda kullanılan araçtaki ikiz plaka gibi binlerce araç olduğu görülecektir. O dönem yapılan uygulamanın yanlış olduğunu dile getirmemize rağmen maalesef İçişleri Bakanlığındaki o dönemin bürokratları bu durumu anlamak istemediler, uyarıları dikkate almadılar. İçişleri Bakanlığı'nın 2011 yılında yaptığı değişiklik maalesef terör örgütlerinin ve dolandırıcıların işini kolaylaştırmıştır. Acilen yönetmenlik değişikliği yapılarak eski uygulamaya yeniden dönülmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.