Malatya

Malatya'da Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması yapıldı

16:50 26 Mart 2016
Malatya'da Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Darende Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Malatya ili Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması yapıldı.

Darende ilçesinde Somuncu Baba Külliyesi'nde gerçekleşen yarışmada, kent genelindeki 10 liseden 10 öğrenci Kur'an- ı Kerim'i güzel okuyabilmek için yarıştı.

Darende Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Özkan, programın açılışında yaptığı konuşmada, bugün Allah'ın evinde Kur'an- ı Kerim, okumak, dinlemek, manevi sofradan istifade etmek üzere toplandıklarını söyledi.

Özkan, yüce mevlanın herkese bu manevi ziyafetten istifade etmeyi nasip etmesini temenni ederek, "Peygamber efendimiz bir hadisinde 'sizin en hayırlınız Kuran-ı öğrenen ve öğretendir' buyurmaktadır. Bizler de imam hatip liselerinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle Peygamberimizin bu müjdesine layık olabilmek için gayret göstermekteyiz. Yüce mevla gayretlerimizi bereketli kılsın" dedi.

Özkan, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri'nin diyarı Darende'de, böylesine anlamlı bir programa ev sahipliği yaptıkları için ayrıca mutlu olduklarını da belitti.

Yarışmada Malatya Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden İbrahim Arı birinci olurken, Darende Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Samet Kumtepe ikinci, Battalgazi Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Burak Gün ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere çeyrek altın,para ve çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Malatya Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulbaki Ertuğrul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, İlçe Müftüsü Ahmet Varol, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.