Malatya

İnönü Üniversitesi 9. Uluslararası Kısa Film Festivali

20:01 27 Nisan 2016
İnönü Üniversitesi 9. Uluslararası Kısa Film Festivali

İnönü Üniversitesi 9. Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında sinema oyuncusu Nuri Alço, üniversitelilerle buluştu.

Alço, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonundaki söyleşide yaptığı konuşmada, sinema yaşamına "Ah Bu Ne Dünya" filmiyle başladığını söyledi.

Gençlik yıllarında Türk sinemasındaki teknolojinin gelişmemiş olduğunu hatırlatan Alço, buna rağmen günün şartlarına göre güzel işler ortaya koyduklarına inandığını vurguladı.

Artık her alanda olduğu gibi sinema teknolojisinde de şartların çok geliştiğine dikkati çeken Alço, "Şimdi arkadaşlarımıza bakıyorsunuz nelerle çalışıyor, nasıl cihazlarla çalışıyor. 4-5 kamera birden, yönetmeni zaten sette göremiyorsunuz. Kimin çektiği belli değil. Yönetmen arka taraftan monitörden oyunu seyrediyor ama bizim eski zamanlar öyle değil tabii." değerlendirmesinde bulundu.

Alço, eski sinema oyuncuları arasında daha çok bağlılık olduğunu savunarak, "Zor şartlarda işimizi severek yapardık. Şimdiki gibi karavan görmedik ama yine de öyle çalışmamıza rağmen çok güzel işler yaptık, çok mutlu olduk. O zamanlar çok güzel bir bağlılık vardı. Tabii büyüklerimizden saygıyı öğrendik. Benim rolüm büyük olsa dahi yani başrol olsam bile benden sonra oynayan arkadaşlarımız Kadir İnanır olsun Erol Taş olsun 'yemeğe otur' demeden biz oturmadık. Öyle bir saygı vardı ama şimdiki nesilde bunu maalesef göremiyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.