Malatya

İnönü Üniversites'inde rektörlük seçimlerine doğru

12:29 28 Nisan 2016
İnönü Üniversites'inde rektörlük seçimlerine doğru

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İnönü Üniversitesi rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı.

Karabulut, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 20 yıldır İnönü Üniversitesi'nde, bilim üreten, önemli projelere imza atan, üniversitenin önemli birimlerinde görev alan ve lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde donanımlı öğrenci yetiştirmenin onurunu taşıyan bir öğretim üyesi olarak İnönü Üniversitesi rektörlüğüne talip olduğunu söyledi.

Üniversitelerin temel görevinin bilimsel eğitim, araştırma ve yayın yapmak olduğunu anlatan Karabulut, "Üniversiteler, bu görevlerini yerine getirmesinin yanı sıra kenti ve ülkesi için yol gösterici, yenilikçi, özgürlükçü ve aynı zamanda bize ait değerler ile evrensel değerleri birbirleriyle bütünleştiren kurumlardır. Bu anlayışla İnönü Üniversitesinin yerel değerlerini koruyarak Türkiye'nin nitelikli üniversiteleri arasında yer almasını sağlamak ve bir dünya üniversitesi kimliğine ulaştırmak amacıyla bu hizmete talibim." dedi.

Karabulut, üniversitenin 40 yılı aşkın bir süredir önemli akademik ilerlemeler kaydettiğini, üniversitenin bugünlere gelmesine katkı sunanlara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Değerli meslektaşlarımın ve sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri doğrultusunda bu göreve layık görülmem halinde, kurumuna ve kendisine değer katan öğretim elemanlarıyla geleceğe yön verecek kaliteli ve bilinçli öğrenci potansiyeliyle, şehriyle ve ülkesiyle dünya üniversiteleri arasında ilk 500, ülkemizde ise ilk 10'da yer alan bir üniversite oluşturacağız. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için hazırladığımız sayısız projelerimiz mevcuttur. İnönü Üniversitesi Külliyesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Araştırma Hastanesi, Kanser Tanı, Tedavi ve Araştırma Merkezi, Obezite-Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, İnönü Üniversitesi Kongre Vadisi, İnönü Üniversitesi Koleji, Geriatri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Yerel İlaç Araştırma Merkezi, Hayvan Bakım Merkezi bunlardan bazılarıdır."

Karabulut, rektör adaylarını belirleme seçiminin Türkiye'ye ve Malatya'ya hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.