Malatya

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin dava

14:59 29 Nisan 2016
Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin dava

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 111. duruşmasına devam edildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruhi Abat ile Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Hüseyin Yelki, Levent Ercan Gelegen ve adli kontrol kararıyla elektronik kelepçe takılan sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım ile Salih Gürler hazır bulundu.

Elektronik kelepçe takılan sanıklardan Hamit Çeker Elbistan, Cuma Özdemir ise Darende Adliyesi'nden video konferans sistemiyle duruşmaya katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan tutuksuz sanıklardan Murat Göktürk, yürütülen ek soruşturmayla hukuku suistimal edenlerin yargılanmasını ümit ettiğini söyledi.

Göktürk, cezaevinde 3,5 yıldır kaldığını belirterek, "Ailem ve mesleğimden ayrı kaldım. Bizi tutuklayanlar şu an hukuka güvenmiyor. Görev yaptığım süre içerisinde hiçbir zaman kişisel çıkar gözetmedim." diye konuştu.

Mahkemeye sunulan son mütalaada olduğu gibi adaletin uygulanacağına olan inancının tam olduğunu kaydeden Göktürk, "Davanın hem tanığı hem de sanığı İlker Çınar ile o zaman görevde olanlardan şikayetçiyim. Beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Duruşmada, tutuksuz sanıklardan Abdullah Atılgan, Levent Ercan Gelegen, Haydar Yeşil, Ruhi Abat ve Mehmet Ülger esas hakkında savunmalarını yapmak için ek süre talebinde bulundu.

Söz alan Ülger, bir dönem AK Parti'nin safında bulunan paralel yapının şu anda CHP'nin safına geçtiği söyledi.

Sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler ile Cuma Özdemir ise daha önceki mütalaaya ilişkin esas hakkındaki savunmalarını yaptıklarını belirterek, mütalaadan sonra esas hakkında savunmalarını yapmak için ek süre istedi.

Hamit Çeker ile Hüseyin Yelki ise daha önce yapmış oldukları esas hakkındaki savunmalarını tekrarladıklarını ifade etti.

Söz alan tutuksuz sanıklardan emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer ise davanın hem sanığı hem de tanığı İlker Çınar için terör örgütüne üye olmak, yalan ve iftira atmaktan dolayı suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Varol Bülent Aral'ın tutukluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 31 Mayıs'a ertelendi.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.