Malatya

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

15:20 30 Nisan 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yıllardır Türkiye'nin beklediği vize muafiyeti, vizesiz, engelsiz Avrupa'ya seyahat edebilme noktasında bizim ticaret erbabımızın, iş adamlarımızın, işçimizin malını daha iyi bir şekilde pazarlayabilmesi için Avrupa'nın koymuş olduğu vizeleri de inşallah haziran ayı itibariyle ortadan kaldıracağız." dedi.

Yazıhan Belediyesini ziyaret eden Tüfenkci, daha sonra AK Parti Yazıhan ilçe danışma kurulu toplantısına katıldı.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinden sonra 64. Hükümet'in kurulmasıyla birlikte öncelikli olarak seçim vaatlerini yerine getirme noktasında gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Üç aylık süre içerisinde millete verdikleri seçim vaatlerini yerine getirdiklerini belirten Tüfenkci, "İşte asgari ücrete zam dahil olmak üzere esnaflarımıza, çiftçilerimize faizsiz krediler başta olmak üzere genç girişimciye yapmış olduğumuz desteklerden tutunda öğrencilerimizin kredi burslarını arttırmalarına dair bir dizi vaatlerin tamamını hayata geçirdik emeklilere zamlarda dahil olmak üzere." diye konuştu.

Tüfenkci, Avrupa'ya vize muafiyetinin kaldırılması konusuna değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllardır Türkiye'nin beklediği vize muafiyeti, vizesiz, engelsiz Avrupa'ya seyahat edebilme noktasında bizim ticaret erbabımızın, iş adamlarımızın, işçimizin malını daha iyi bir şekilde pazarlayabilmesi için Avrupa'nın koymuş olduğu vizeleri de inşallah haziran ayı itibariyle ortadan kaldıracağız. Engelsiz bir şekilde haziran ayında Avrupa'ya seyahat etmiş olacağız. Bunu niye önemsiyoruz? Bunu şunun için önemsiyoruz: Bu kadar ateş çemberi içerisinde, bu kadar etrafımızdaki sıkıntılara rağmen biz Türkiye'yi büyütmeye çalışıyoruz. Türkiye'yi geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye'yi dönüştürmeye çalışıyoruz. Biz Yazıhanlılara iş olsun diyoruz. Yazıhanlılara aş olsun diyoruz. Yazıhanlıların, Malatyalıların, Türkiye'nin ekmeği büyüsün istiyoruz. Bununla ilgili gençlerimiz var. Gençlerimize biz iş sahaları üretmek zorundayız. Gençlerimizin ekmeğimi büyütmek zorundayız. Biz çiftçimize daha fazla kazandırmak zorundayız. Bununla ilgili çalışmalarımız var."

Kayısının Malatya için çok önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Kayısıyla ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Sizin de istediğiniz havza bazlı desteği inşallah bu dönem içerisinde biz kayısımıza da vereceğiz. Nasıl fındığa, çaya havza bazlı destekler veriliyorsa kayısıya da vermiş olacağız. Kayısıyla ilgili çok önemli bir destek daha olacak inşallah. Onu da tarım bakanımızla beraber Malatya'da açıklamış olacağız. Malatya'da kayısısını hak ettiği yere mutlak ve mutlak getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci, kayısının bir sahibinin olmasının gerektiğinin altını çizerek, "Kayısının sahibinin de üreticiler olması lazım, emek verenler olması lazım, yetiştirenlerin olması lazım. Biz bu sahipliği ortaya koyduğumuzda inanın daha faklı noktalara biz kayısıyı taşımış oluruz. Kayısının pazarlanması ve ticarileşmesi noktasında bakanlığımız Malatya için özel çalışıyor. İnşallah Cumhurbaşkanımız Malatya'ya geldikten sonra daha geniş bir platformda bunu açıklayacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.