Malatya

5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

11:44 03 Mayıs 2016
5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç anısına düzenlenecek "5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı"nın, 375 yayınevi ve 260 yazarın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Vali Süleyman Kamçı, 10-15 Mayıs'taki fuar kapsamında düzenlenen basın toplantısında, kentteki etkinliklerle, Malatya'nın adının hem ulusal hem de uluslararası ölçekte duyurulduğunu söyledi.

"Dünya kayısı başkenti" olarak bilinen Malatya'yı dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirten Kamçı, fuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da etkinliğin, özellikle yazarlar anlamında Türkiye'de çok konuşan bir fuar haline geldiğini vurguladı.

Geçen yıl kitap fuarına 300 binin üzerinde ziyaretçinin geldiğini bildiren Çakır, "Geçen yıl fuara 350'nin üzerinde yayınevi, 150'nin üzerinde yazar katılmıştı. Bu sene bu daha üst noktalara taşındı. İnşallah bu sene 375 yayınevi katılıyor. 260 yazarımızı Malatya'da ağırlayacağız. Hem ulusal hem uluslararası yazarlar katılacak." dedi.

- Yazar Nurullah Genç onur konuğu olacak

Fuarın sadece kitapla sınırlı kalmadığına işaret eden Çakır, öğrencilere yönelik konferans ve söyleşilerin de düzenleneceğini söyledi.

Çevre illerden de fuara ziyaretçilerin geleceğini kaydeden Çakır, "Malatya kitap fuarının, Türkiye'deki en büyük üçüncü kitap fuarı olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Bundan sonraki süreçte bu fuarlarımızı daha da geliştireceğiz. Bu seneki fuarımız Aliya İzzetbegoviç anısına düzenleniyor. Yazar Nurullah Genç, onur konuğumuz olacak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.