Malatya

Şehit Uzman Çavuş Aslan son yolculuğuna uğurlandı

15:48 04 Mayıs 2016
Şehit Uzman Çavuş Aslan son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Irak sınırındaki bölgede arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Aslan (28) Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törenin ardından Aslan'ın cenazesi, helallik alınmak üzere Akçadağ ilçesine helikopterle getirildi.

İlçedeki stadyuma gelen çok sayıda vatandaş, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehide uzanan eller kırılsın" sloganları atarak, terörü protesto etti.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında helikopterden indirilirken silah arkadaşları baba Ömer Aslan'a başsağlığı diledi.

Daha sonra şehidin naaşı, Hecek Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin babası Ömer, annesi Aleey, eşi Şainur, çocukları Melek ve Enes Aslan ile geçici görevle gittiği Hakkari Yüksekova'da terörle mücadelede yaralandıktan sonra görev yeri Bolu'ya dönen kardeşi Uzman Çavuş Mehmet Aslan, gözyaşı döktü.

Şehidin eşi Şainur Aslan, "Gökhan ben bu acıyla yaşamam, ben bu acıyla yaşayamam deli olurum." diye ağıt yaktı.

Şehit Aslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında Merkez Yeni Cami önündeki katafalka konuldu.

Bu sırada baba Ömer Aslan, İl Müftüsü Ümit Çimen'den bir talepte bulundu. Müftü Çimen de vatandaşlara dönerek, "Şehidimizin babası 'Evladımın üzerinde hakkı olan yanıma gelsin' dedi. Ben de duygulandım. Başta Sayın Valimiz burada. En başta Sayın Valimiz ona kefil. Alacağı olan varsa babasından önce Sayın Valimize ve bizlere gelsinler. Çünkü onların bizim üzerimizde çok hakkı var. Onların bize sağladığı hürriyetin içerisinde yaşıyoruz." dedi.

Törene, şehit yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı,Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, asker, polis ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin eşi Şainur Aslan ile yakınları tören boyunca gözyaşı döktü. Törende şehidin kızı Melek amcasının yanında ön sırada saf tutarken, oğlu Enes ise yakınlarının kucağında törene katıldı.

İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Baba Ömer Aslan, mezarlıkta, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Bundan daha büyük şeref olur mu? Bana en büyük şerefi Gökhan oğlum verdi. 3 oğlum var diğerleri de gitsinler. Hepimiz koşarak gideriz. Düşman kapıya gelmiş daha çıkmayacak mıyız? Benim oğlum da ölecek, senin oğlun da ölecek. Bunlar, hepsi asker. Biz de gideriz. Oğlumun gözü karaydı. Biliyorum en önde atlamıştır." diye konuştu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Irak sınırındaki bölgede arama tarama faaliyeti yürütülen güvenlik güçlerine teröristlerce düzenlenen saldırıda Aslan şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.