Malatya

Malatya'da kaybolan gencin öldürülüp gömüldüğü iddiası

17:52 26 Mayıs 2016
Malatya'da kaybolan gencin öldürülüp gömüldüğü iddiası

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4 yıl önce kaybolan gencin öldürülüp gömüldüğü iddiası üzerine dedesine ait ev ve tarlada yapılan arama ve kazı çalışması herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine sonlandırıldı.

Doğanşehir İlçesi Polat Mahallesi'nde 4 yıl önce 17 yaşındayken kaybolan Doğan Uludağ'ın geçtiğimiz günlerde öldürülüp gömüldüğü ihbarı üzerine soruşturmayı derinleştiren jandarma ekiplerinin Uludağ'ın dedesi Hüseyin D'nin (72) Polat Mahallesi'ndeki oturduğu evin bodrumunda yaptığı arama ve kazı çalışmaları tamamlandı.

Evin bodrumunda herhangi bir bulguya rastlamayan ekipler, dede Hüseyin D'nin çöplük mevkisinde bir tarlada düzenleme yaptığı bilgisi üzerine tarlada da kazı çalışması yaptı.

İş makinesi yardımıyla yaklaşık 5 saat süren kazıda herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine ekipler çalışmaları sonlandırdı.

Kazı çalışmalarını takip eden dede Hüseyin D, gazetecilere yaptığı açıklamada, torunu Doğan'ın babasının yanında kaybolduğunu iddia etti.

Olayla hiçbir alakası olmadığını ileri süren Hüseyin D, şunları kaydetti:

"Velayeti babasındaydı ben Allah rızası için bakıyordum. Benim evde 5 hastam var, onlara bakıyorum, kendim de hastayım. Benim bu işte bir günahım yok. Kızımla boşanalı 15 yıl kadar oldu. Yurttan çıktı geldi, kaybolduğu zaman babasının yanındaydı. Nasıl olduğunu da bilmiyorum. Savcı kazılmasını istemiş, kazı yapıyorlar. Bir şey çıkarsa boynumun borcu ama ben bir şey yapmadım. O çocuk benim evladımdan ileriydi."

Bir süre Mersin'de çocuk yuvasında kaldığı öğrenilen Doğan Uludağ'ın kaybolduktan yaklaşık 1 ay sonra babası tarafından başvuruda bulunulduğu, dede Hüseyin D'nin ise herhangi bir kayıp başvurusu yapmadığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.