Malatya

Kondisyon bisikletiyle şarjlar dolacak

16:20 27 Mayıs 2016
Kondisyon bisikletiyle şarjlar dolacak

Malatya Büyükşehir Belediyesince kent merkezinde farklı noktalara, pedal çevirdikçe cep telefonu bataryalarını şarj edebilen kondisyon bisikletleri yerleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri A.Ş. (MOTAŞ) tarafından "Kendinizi hayata, şarjınızı kondisyon bisikletine bağlayın" sloganıyla kent merkezinde 5 ayrı noktaya, pedal çevirdikçe cep telefonu bataryalarını şarj edebilen kondisyon bisikletleri monte edildi.

Kernek Şelalesi ve Meydanına, Hürriyet Parkına, Emekliler Parkına, Malatya Büyükşehir Belediye Hizmet Binası önüne ve Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağına monte edilen kondisyon bisikletleri, pedal çevirdikçe elektrik üretiyor.

Çoklu şarj kablosu aracılığıyla da üretilen elektrikle vatandaşlar, cep telefonlarını şarj edilebilecek.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji konusunda son derece hassas olduklarını belirterek, pedal çevirdikçe elektrik üretebilen kondisyon bisikletlerinin hizmete girdiği andan itibaren ilgi gördüğünü kaydetti.

Belediye olarak daha önce de akülü araç kullanan engelli vatandaşlar için akülü araçların şarj edilebildiği istasyonlar kurduklarını dile getiren Belediye Başkanı Çakır, şöyle konuştu:

"Şimdi de Türkiye’de sadece birkaç ilde bulunan ve elektrik üretebilen kondisyon bisikletlerinden ilk etapta 5 adetini Malatya’da hizmete sunduk. Amacımız bunu daha da yaygınlaştırmaktır. Böylece hem vatandaşlarımızın spor yapmalarını, hem de enerji tasarrufu sağlayarak, yenilenebilir enerjiyle cep telefonlarını şarj etmelerini arzu ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.