Malatya

Üretici ve yetiştiricilerden destek talebi

15:20 10 Haziran 2016
Üretici ve yetiştiricilerden destek talebi

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Akın, grup üyeleriyle tarım ve hayvancılığa destek talebinde bulundu.

MATHAP'ta grup temsilcileriyle basın toplantısı düzenleyen Akın, tarım ve hayvancılığın yaşamsal öneme sahip stratejik sektörler olduğunu belirterek, bu ilkbaharın kurak geçmesi, bazı bölgesel yağış eksiklikleri ve geç gelen yağışlar nedeniyle Malatya'da ekili alanların zarar gördüğünü belirtti.

Olumsuz hava şartları dolayısıyla üreticilerin zarar gördüğünü ifade eden Akın, "Kayısıda hasara neden olan don ve dolu olayları nedeniyle Malatya'da çiftçiler, yetiştiriciler ve üreticiler ekonomik olarak zarar gördü. Bu zararların tanzimi ve kredi borçlarının ertelenmesi noktasında Malatyalı siyasi ve bürokratlarımızın bu konuda acil çalışmalar yapması ve Bakanlar Kurulu kararıyla zarar gören üreticilere destek sağlanmasını, zirai kredilerin faizsiz ertelenmesi için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Akın, kentin büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık kapasitesini arttırmak için hükümetin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destek verdiğini kaydederek, yerel yöneticilerden de bu konuda destek beklediklerini söyledi.

Yem bitkisi üretiminin düşük olduğunu anlatan Akın, "Yem ihtiyacının çoğu diğer illerden karşılanmaktadır. Başta silajlık mısır, ayçiçeği, yonca ve aspir olmak üzere katma değeri yüksek bitkisel ürünlerin üretimi için bölgesel çalışmalar yapılmalı, sözleşmeli çiftçilik modelinin hayata geçirilmesi noktasında bizlere destek olunmalı." dedi.

Basın toplantısına Malatya Ziraat Odaları İl Koordinatörü Yunus Kılınç, Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ve Organik Meyve Üreticileri Birliği Malatya Şube Başkanı İbrahim Bektaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.