Malatya

İstanbul Erkek Lisesindeki protesto

13:50 21 Haziran 2016
İstanbul Erkek Lisesindeki protesto

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Orta Öğretim Komisyonu Başkanı Berkan Çolakoğlu, "Okulların ilim yuvası olduğu gerçeğini unutanlar ve bunları kışkırtan kurumlar, okulları birer anarşi yuvası ve panayır haline getirmek istemektedir." dedi.

MTTB Malatya Orta Öğretim Komisyonu Başkanı Berkan Çolakoğlu, yaptığı açıklamada, İstanbul Erkek Lisesi’nde gençlerin tepkilerini art niyetli bir grup tarafından kullanıldığını ve hiçbir ideolojik tepkisi yokken art niyetli bir grup tarafından bildirinin ideolojikleştirildiğini ifade etti.

Gençlerin burada bir araç haline getirildiğini aktaran Çolakoğlu, birkaç öğrencinin imzasıyla bütün okulların bildiriye katılmış gibi gösterildiğini kaydetti.

Çolakoğlu, "Biz, gençlerimizi birer değer olarak gelecek için yetiştirmeye çaba harcarken, çeşitli kurumlar gençlerin tek tipte yetişmesini istemektedirler. Tüm Türkiye bilmelidir ki, bu topraklar bize ecdadımızdan yadigardır. İstanbul Erkek Lisesinin tarihinde ise bu toprağın milli ve manevi değerlerinin kaybolmaması için harbe giden nice şehitlerimiz olmuştur." ifadelerine yer verdi.

Okullarda varmış gibi gösterilmeye çalışılan tepkinin ülkeyi karıştırmak için yapıldığını belirten Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"Okulların ilim yuvası olduğu gerçeğini unutanlar ve bunları kışkırtan kurumlar, okulları birer anarşi yuvası ve panayır haline getirmek istemektedir. Biz festivallerde yapılan gayri ahlaki ve müstehcen tavrı tasvip etmiyor, liseliler olarak şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Öğrencilerin kötü niyetli gruplar tarafından yönlendirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz, bu meydanda sindirilmeye çalışılan öğrencilerin sesi olarak haykırıyoruz; 100 yıllık çınar olan Milli Türk Talebe Birliği geçmişte ne anarşiye ne de şiddete teslim olmuştur, bundan sonra da olmayacak. Biz biliyoruz ki, anarşiden şiddet, şiddetten de küslük çıkar. Biz Müslümanlar olarak hiçbir zaman şiddetten taraf olmadık ve olmayacağız. Gençlerimizi de anarşiye, kavgaya, şiddete, küslüğe hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.