Malatya

Terörden kaçıp Malatya'ya yerleşen aile yardım bekliyor

16:40 22 Haziran 2016
Terörden kaçıp Malatya'ya yerleşen aile yardım bekliyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle ilçeyi terk etmek zorunda kalarak Malatya'nın Akçadağ ilçesine yerleşen Gezer ailesi, kayısı bahçelerinde çalışarak geçimini sağlıyor.

Nusaybin'de evlerini geride bırakmak zorunda kalan Fikret Gezer, eşi Harbiye ve 7 çocuğuyla geldiği Akçadağ ilçesinde bir hayırseverin desteğiyle yerleştirildiği evde yaşamını sürdürüyor.

Çocuklarıyla kayısı bahçesinde çalışarak geçindirmeye çalışan aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Baba Fikret Gezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'de hurdacılık yaparak geçimini sağladığını anlattı.

Yaklaşık 2 ay önce Nusaybin'deki çatışma ortamından kaçarak Malatya'ya gelmek zorunda kaldıklarını belirten Gezer, Malatya'da geçimlerini kayısı bahçelerinde çalışarak sağladıklarını aktardı. Gezer, şunları kaydetti:

"Nusaybin'de oturduğumuz mahalledeki evler yıkılmış, eşyalarımız gitmişti. Çocuklarımı buraya kaçırdım. Burada ekmek paramızı çıkarmak için kayısı bahçesinde çalışıyoruz. Bir hayırsever oturmamız için evini verdi. Hepsinden Allah razı olsun. Çevremdekiler de bize yardım ediyorlar. Böyle geçimimizi sağlıyoruz. İsteğimiz barış. Analar, babalar ağlamasın istiyoruz. Ayrıca şu an çok mağduruz, devletten yardım bekliyoruz."

Nusaybin'de ölmemek için çocuklarını da alıp Malatya'ya geldiğini ifade eden baba Gezer, geri dönmek istemediğini söyledi.

Gezer, kayısı bahçelerinde çocuklarıyla çalıştığını ancak para kazanamadıklarını belirterek, kendisine yardım edilmesini istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.