Malatya

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Darende'de

18:01 24 Haziran 2016
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Darende'de

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Malatya'nın Darende ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bakan Yılmaz, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser'i makamında ziyaret ederek, çalışmaları ve projeleriyle ilgili bilgi aldı.

İlçenin her zaman önemli devlet adamları yetiştirmiş, tarihte ilim ve hikmet membağı olarak anılan bir yer olduğunu belirten Yılmaz, Belediye Başkanı Eser'e çalışmalarında başarılar diledi.

Eser de ilçede yurt, öğretmenevi ve fen lisesi gibi eksikleri bulunduğunu aktararak, ilim ve hikmet beldesi Darende'nin eğitim alanında öncü olmak istediğini bildirdi.

Süleyman Eser, Bakan İsmet Yılmaz’a Darendeli Mutasavvıf Es- Seyyid Osman Hulusi Efendi’nin Nasihati'nin yazılı olduğu bir plaket takdim etti.

Belediye ziyaretinin ardından, Somuncu Baba Külliyesi'ne geçen Bakan Yılmaz, Külliye girişinde Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş tarafından karşılandı.

Ateş, Bakan Yılmaz'a yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Somuncu Baba Türbesi'ni ziyaret ederek, burada dua eden Yılmaz, ikindi namazını da Somuncu Baba Camisi'nde vatandaşlarla beraber kıldı.

İlçedeki ziyaretlerini tamamlayan Bakan Yılmaz daha sonra memleketi Gürün’e hareket etti.

Bakan Yılmaz’a, Merkez Valisi Adnan Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Darende Kaymakam Vekili Ramazan Keskin ve Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir de eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.