Malatya

Kornea nakliyle sağlığına kavuştu

14:29 27 Haziran 2016
Kornea nakliyle sağlığına kavuştu

Malatya'da, 11 yıl önce sol göz korneası delinerek görme yetisini kaybeden 66 yaşındaki Abdulvahap Aksüt, kornea nakliyle sağlığına kavuştu.

Alınan bilgiye göre, Abdulvahap Aksüt, 2005 yılında sol gözündeki ağrı ile hastaneye başvurdu. Çeşitli tedaviler uygulanan ve katarakt olduğu belirlenen Aksüt, ameliyat edildi. Daha sonra ağrıları tekrar başlayan ve kentteki özel bir hastaneye başvuran Aksüt'ün sol göz korneası delindiği, göz içerisindeki sıvıların da tamamen dışarı aktığı belirlendi.

Müdahale edilerek durumun Sağlık Bakanlığı Doku ve Organ Nakli birimine bildirilmesi sonucu Aksüt'e Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Göz Bankası'nda kornea bulundu. Aksüt, sol gözüne yapılan kornea nakliyle sağlığına kavuştu.

Aksüt, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine katarakt teşhisi konulduktan sonra ameliyat olduğunu ancak hiç görememeye başladığını söyledi.

Kornea nakliyle sağlığına kavuştuğunu anlatan Aksüt, "Başarılı bir kornea nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Şu anda iyiyim ve her geçen gün daha iyiye gidiyor. Organ bağışının önemine dikkat çekmek istiyorum. Bir gün öleceğiz. Herkesi organ nakline davet ediyorum." dedi.

Operasyonu gerçekleştiren özel bir hastanenin Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bekir Koç ise hastanın kendilerine geldiğinde sol gözünün çok kötü durumda olduğunu, korneanın delindiğini tespit ettiklerini belirterek, hastaya acil müdahale ettiklerin kaydetti.

Kornea nakliyle hastanın tekrar görmeye başladığını dile getiren Koç, "Hastamıza kornea naklini gerçekleştirdik. Kornea bağışı sayesinde hastamızın gözü görmeme yetisinden kurtulmuş oldu. Aksi taktirde göz kurtulamazdı. Başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Hastamızın şu an ki durumu gayet iyi. İnsanların doku ve organ bağışı konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Eskişehir'den gelen korneayla hastamızın gözü kurtulmuş oldu." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.