Malatya

Es-Seyyid Hulusi Ateş'in beyitleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu

16:20 28 Haziran 2016
Es-Seyyid Hulusi Ateş'in beyitleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Divan şairlerinden Es-Seyyid Osman Hulusi Ateş'in, "Divan-ı Hulusi-i Darendevi" adlı eserinden seçilen beyitler, Türkiye’nin ünlü hat, tezhip sanatçılarına yazdırılarak, sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki sergiyle ilgili AA muhabirine bilgi veren Hulusi Efendi Vakıf Genel Müdürü Ziya Toksözlü, kültürel bir faaliyet ve önemli bir koleksiyon oluşturmak için 2 yıldır çalışma yürüttüklerini aktardı.

Türkiye'nin "hat mektebi" olarak görülen Hasan Çelebi’nin öğrencilerinden müzehhip-hattat Muhammet Mağ koordinasyonunda 60 kişilik bir ekiple bir yılı aşkın süredir çalışarak 30 beytin hüsn-ü hat tarzında yazıldığını belirten Toksözlü, vakıf olarak birçok kültürel faaliyet gerçekleştirildiğini vurguladı. Toksözlü, "Açmış olduğumuz bu sergilerle Hulusi Efendi’nin 'Divan-ı Hulusi-i Darendevi' eserine dikkat çekmek istiyoruz. Bir süre daha sergiler bu şekilde tanıtım için devam edecek. Eserlerde istediğimiz sayıya ulaştığımızda ülkemiz için önemli bir çalışma olacak 'Divan-ı Hulusi-i Darendevi Hat’ müzesini yaparak milletimizin ve sanatseverlerin hizmetine sunacağız." diye konuştu.

İki yılda 45 eser tamamlandığını dile getiren Toksözlü, "İslam sanatını ve hattın üstatlarından önemli isimleri ile şu an çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bu yıl 30 beyit, 30 hattat ve 30 tezhip sanatçısıyla zorlu bir maratonu geride bıraktık." dedi.

Daha fazla eseri hüsnü hat sanatıyla buluşturarak, Türkiye'nin önemli kültür merkezlerinde sergilemeye devam edeceklerini aktaran Toksözlü, "Bu süreçte de uygun bir yer bakıp müze için gerekli çalışmalara başlayacağız. Bu eserlerin tamamlanma sürecinin şu an için önü açık. Zamanla bu çalışmaları inceleyip kararı vereceğiz."

Sergi, 30 Haziran'a kadar gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.