Malatya

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

17:12 10 Temmuz 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gümrük kapılarında, kısa zamanda yapmış olduğumuz müdahale ve takviyelerle çok büyük sıkıntılar olmadan bayram yoğunluğunu atlatmış olduk." dedi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla gümrük kapılarında birtakım tedbirler alındığını belirterek, yoğunluğu başarılı bir şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Sadece Kapıkule sınır kapısında aşırı bir yığılma görüldüğünü anlatan Bakan Tüfenkci, Türkiye'deki uzun bayram tatili dolayısıyla arife günü biraz yoğunluk yaşandığını kaydetti.

Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Yurt dışında çalışan firmaların son günüydü. Bütün yüklemelerini yapıp tırları göndermeleri, ayrıca kapı olan Bulgaristan Kapısı'ndaki kapasitenin yetersiz kalması dolayısıyla bir miktar tır kuyruğu oldu. Yoğun gurbetçi girişinden bir yoğunluk yaşandıysa da kısa zamanda yapmış olduğumuz müdahalelerle ve takviyelerle çok büyük sıkıntılar olmadan bayram yoğunluğunu da atlatmış olduk."

Vatandaşların sınır kapılarında alınan önlemlerde memnun olduklarını aktaran Bakan Tüfenkci, "İnşallah dönüşlerden de ülkemizden memnun bir şekilde ayrılırlar. Ben herkese kazasız belasız bir dönüş diliyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.