Malatya

MASKİ bazı mahallelerde şebeke suyu altyapısını yeniliyor

15:24 22 Ağustos 2016
MASKİ bazı mahallelerde şebeke suyu altyapısını yeniliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünce içme suyu hatları yenileniyor.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerine bağlı Çavuşoğlu, Aşağıbağlar, Tandoğan, Fırat, Çöşnük, Zaviye, Haciabdi, Şeyhbayram, Başharık ve Hasanvarol Mahallelerinde, ölçülebilir sistemler oluşturmak amacıyla içme suyu hattı döşeme çalışmalarına devam ediliyor.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Fırat ve Çöşnük Mahallelerinde incelemelerde bulundu. Özdemir, 6 bin metrelik hattın tamamlandığını belirterek, 15 bin 590 metre daha yeni hat döşeme çalışmalarının devam ettirildiğini aktardı.

En çok arıza taleplerinin geldiği bölgelerde etüt çalışmalarının tamamlandığını ve ihalelerinin de bittiğini aktaran Özdemir, "Ölçülebilir Alt Bölge dediğimiz uygulamayı ilk önce Çavuşoğlu ve Salköprü Mahallesi'nde yaptık. . Şu an saniyede 17-18 litre suyla kesintisiz bir şekilde ve arıza olmadan hattımızı işletebiliyoruz. Aynı şekilde Çöşnük ve Fırat bölgesinde de ekonomik ömrünü yitirmiş borulardan dolayı yıl içerisinde çok fazla arızamız geliyordu. Bu hatları yeniliyoruz. Yaklaşık 4 milyon 500 bin lira civarında masraf yapacağız. 16 kilometre boru değiştireceğiz. Şu an 6 bin metrelik kısmını tamamladık. 640 abone bağlantısının yanı sıra bir debimetre odası yapacağız." ifadelerini kullandı.

Özdemir, yeni nesil borularla vatandaşların güvenilir bir şekilde su tüketeceklerini kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.