Malatya

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır:

20:45 22 Ağustos 2016
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arguvan ilçesiyle ilgili yürüttükleri jeolojik etüt çalışmalarıyla ilgili, "İlçede yapılan zemin hareketlenmesi incelemesi neticesinde hocalarımız, Arguvan'ın büyük bir kısmının sağlam olduğunu bir milim dahi oynamanın olmadığını ifade ettiler." dedi.

Çakır, Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, geleceğin Malatya'sını inşa etmek amacıyla imar planlarına önem verdiklerini söyledi.

İl genelinde 25 bin ve 5 bin ölçekli nazım imar planı, 50 bin ve 100 bin ölçekli çevre düzeni planlama çalışmaları yürüttüklerini belirten Çakır, "Jeolojik etüt çalışmalarının en önemlisini Arguvan'da yaptık. İlçe merkezinin 1969 ve 1983 yıllarında heyelandan dolayı yer değiştirdiğini biliyoruz. Daha önce karayolunda meydana gelen kaymalar nedeniyle Arguvan'ın ne kadar risk içerisinde olduğunu biliyoruz ancak bütün bunlara rağmen, Arguvan'da şimdiye kadar sadece gözlemsel çalışmalar olmuş. Yaptığımız bu planlamalar 50, 100 yıllık planlamalar. Dolayısıyla bizim orada 5 bin ölçekli nazım imar planını çıkarmak için öncelikle jeolojik raporların çıkması gerekiyordu. Bugüne kadar yapılmayan zemin etüdünün incelenmesi gerekiyordu. 2 ihaleyle 14 ay süren bir çalışma yaptık. Yapılan bu incelemeler sonucunda da rapor ortaya çıktı" diye konuştu.

İlçede Ankara ve Orta Doğu Teknik Üniversitelerinde görevli uzman kişilerce zemin araştırması yapıldığını kaydeden Çakır, araştırma kapsamında ilçede 3 tane 100 metrelik, 42 tane de 20-50 metre arasında değişen sondaj çalışması yapıldığını dile getirdi.

Çalışmaların bir raporda toplandığını aktaran Ahmet Çakır, "İlçede yapılan zemin hareketlenmesi incelemesi neticesinde hocalarımız, Arguvan'ın büyük bir kısmının sağlam olduğunu bir milim dahi oynamanın olmadığını ifade ettiler." dedi.

İlçede sadece yay şeklinde bir alanda risk görüldüğüne işaret eden Çakır, bu alanda herhangi bir yapılaşmaya izin vermeyeceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.