Malatya

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz:

13:23 23 Ağustos 2016
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz:

TFF 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, ligin ilk haftasında Mersin İdmanyurdu maçını kazandıkları için mutlu olduklarını, takım olarak Samsunspor maçına odaklanmaları gerektiğini bildirdi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Buz, hazırlık döneminden sonra ilk maçın takımın nerede olduğunu görme açısından önemli olduğunu söyledi.

Mersin İdmanyurdu deplasmanına 3 puan için gittiklerini ve istedikleri sonucu almanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Buz, "Oyunun sonunu getirmek önemliydi. Çünkü 2-2 berabere kalsaydık, bizim için hayal kırıklığı olacaktı. Yakaladığımız pozisyonları gole çevirebilsek daha farklı olabilirdi. 3-1 kazandığımız için mutluyuz." diye konuştu.

Skor 2-1 durumdayken kaleci Vedat Kapurtu'nun güzel bir kurtarış yaptığını belirten Buz, "O kırılma anı olabilir. 2-2 olsa biz de biraz risk alabilirdik. Belki maçı çevirebilirdik ama 3 puan bizim için çok önemliydi, istediğimizi aldık. Geçen seneye göre alternatifli kadroya sahibiz. Bu anlamda bizim için daha rahat olacak. Kalitemiz kesinlikle arttı. Takıma katılan yabancı oyuncular, yerli oyuncular kaliteli. Takımda kalan futbolcuların hepsi kaliteli oyuncular. Ben bu sene için ümitliyim." ifadelerini kullandı.

Sahada birbirini tanıyan futbolcuların olması gerektiğine işaret eden Buz, "Sahada ilk defa bir lig müsabakasına çıktılar. Hazırlık maçlarında da böyle oldu. Ben her maçı kazanmak isteyen bir teknik adamım. Gazozuna bir maç olsa bile galibiyeti istiyorum. Tabii lig maçı çok farklı oluyor. Ancak şunu söylemek istiyorum, bir tane lig maçı kazandık. Bunu da hiç abartmaya gerek yok. Takım olarak Samsunspor maçına odaklanmamız gerekiyor. Ondan sonra da yüzdeler ortaya çıkacak. Sadece ilk maçımızı kazandık, önümüze bakacağız." şeklinde konuştu.


- "Amutu'yu hazırlamaya çalışıyoruz"


Transfer çalışmalarını hemen hemen kapattıklarını ancak santrafor bölgesinde sürpriz transfer olabileceğini kaydeden Buz, şunları kaydetti:

"Austin Amutu geldiğinde sıkıntı yoktu, son hazırlık maçında oynadı. Bizle iki gün antrenmana çıktıktan sonra ayağını burktu. Biz Amutu’yu hazırlamaya çalışıyoruz. Belki o konuda bir tasarrufumuz olabilir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.