Malatya

MASKİ'den Çobanuşağı Mahallesi'nin su sorununa çözüm

11:24 24 Ağustos 2016
MASKİ'den Çobanuşağı Mahallesi'nin su sorununa çözüm

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akçadağ ilçesine bağlı Çobanuşağı Mahallesi'nin içme suyu sorununu çözdü.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akçadağ ilçesine bağlı Çobanuşağı Mahallesi'ne 2 bin metrelik içme suyu hattı, 2 adet 30 tonluk su deposu, bir kaptaj ve 2 tevzi maslağı yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Çobanuşağı Mahalle Muhtarı İhsan Duman ile yapılan çalışmaları inceledi.

Özdemir, Malatya genelinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü olarak 2014 yılından bu yana hızlı bir şekilde Malatya'nın genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Akçadağ ilçesine bağlı Çobanuşağı, Güzyurdu ve Çakıllıpınar'ın içme suyu sıkıntısını gidermek için çalışmalarımız devam ediyor. Çobanuşağı Mahallesi'nde mevcut bir şebekemiz vardı. Bakım onarım gerektiren yerleri yeniledik. Daha sonradan 2 su deposu yaptık, bir depoyu ise ıslah ettik. Bu depoların birbirine uzaklığı 2 bin metreydi, bu bağlantıyı da yaptık. Mahallemiz en kısa süre içinde kesintisiz bir şekilde suyunu kullanacak. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Muhtar İhsan Duman da geçmişte bir dilekçenin cevabını yıllarca beklediklerini, Malatya'nın büyükşehir olmasının ardından en fazla 7 gün içinde dilekçelerine cevap geldiğini aktararak, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Özdemir olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.