Malatya

Dağcılar, Malatya'da kamp yapıyor

12:31 24 Ağustos 2016
Dağcılar, Malatya'da kamp yapıyor

Dağcılık Milli Takımı, 14-18 Eylül'de Fransa'da düzenlenecek Dünya Tırmanma Şampiyonası'na, İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'ndaki tırmanış duvarında hazırlanıyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programı çerçevesinde Malatya'ya gelen milli takım sporcuları, kampa girdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tırmanış Branşı Sorumlusu Faik Can Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli takım kampının 3 gün süreceğini belirtti.

Federasyonun bu yıl yaptığı bütün yarışmalarda, kadın ve erkeklerde alınan ilk 3 derecelerdeki sporcuları kampa çağırdıklarını aktaran Özen, "Burada tekrar bir seçme yapacağız. Sporcularımızın formda olup olmadıklarını tespit etmek, şu andaki formlarını öğrenmek ve onlara tam anlamıyla bir şeyler kazandırmak için bu kampı düzenledik. Eğitmen arkadaşlarımız bu anlamda eğitim veriyor. Ayrıca sporcularımızı yarışmalara motive etmek adına derslerimiz var." diye konuştu.

Özen, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 7 sporcunun kampta yer aldığını belirterek, "Şu anda iyiler. Biz de kendilerini yakından takip ediyoruz. Sonuç ne olur bilemiyoruz ama şu haliyle sporcular formlarını kanıtlarlarsa dünya şampiyonasına gidecekler." ifadelerini kullandı.

Tırmanış sporunun Türkiye'de 10 yıllık bir mazisi bulunduğunu hatırlatan Özen, şunları söyledi:

"Türkiye’nin farklı yerlerinde 10 yılda büyük bir hareketlilik oldu. Türkiye genelinde bu branşı yaymaya çalıştık. Olimpiyat sporu olması da bu sporu geliştirecek. Tırmanış sporu Alp'lerde yapılan bir spor dalı. Bu sporu Alp'lere yakın ülkelerin sporcuları yapıyor ve dereceler de hep o sporcuların elinde. 2014 yılında İranlı bir sporcu hız duvarı yarışmalarında dünya üçüncüsü, geçen yıl dünya kupalarında da birinci oldu. İstenildiğinde bu tür başarılar elde edilebiliyor. Türk sporcular da aynı başarıyı elde edebilir ama programlı, kapsamlı, uzmanlarla çalışıldığında bu iş olacaktır. Bu nedenle biz de hemen hız yarışmalarını Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde yapacağız. Bu ilk resmi yarışmamız olacak. Yatırımlarımız oraya doğru kayacak. Malatya’da da bu yarışlar hızlanacak ve milli sporcular yetişecektir. İsteyince, çabalayınca oluyor. Çalışırsanız bu branşta biz de olimpiyatlara gideriz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.