Malatya

Malatya'da "Otomobilsiz Yaşam Günü" etkinliği

12:39 25 Eylül 2016
Malatya'da "Otomobilsiz Yaşam Günü" etkinliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi" kapsamında "Otomobilsiz Yaşam Günü" etkinliği düzenlendi.

Trafiğe kapatılan İnönü Caddesi'ndeki etkinliğin açılışında konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, hareketsiz yaşamın hastalıklara davetiye çıkardığını belirterek, "Her yere araç, otobüs, minibüsle giderek hastalıkların ortaya çıkmasına sebebiyet veriyoruz. Yaşamımız, yürüme, hareket, aktivite olmalıdır." dedi.

Zorunlu olmayan alanlarda araç kullanılmadığında havaya daha az karbonmonoksit salınımı olacağını anlatan Toprak, Sağlık Bakanlığının 81 ilde uyguladığı bir milyon bisiklet dağıtım kampanyasının önemine işaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da etkinliğin sağlıklı yaşam için önemli bir adım olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığının gençlere sağlıklı yaşam için bisiklet dağıtım törenleri düzenlediği hatırlattı.

Gelişmiş ülkelerde bisiklet kullanımının yaygın olduğunu dile getiren Çalık, "Birçok gelişmiş ülkede motorlu araçlar yerine bisikleti görürsünüz. Bugünkü yaptığımız faaliyet sağlıklı yaşam için ilk adım. Bisikleti olmayan evlatlarımız gibi, bugün ben de bisiklete hiç binmemenin üzüntüsünü yaşadım." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır de modernleşen şehirlerin en büyük hastalığının hareketsizlik olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığıyla ortaklaşa dağıtılmak üzere 900 bisiklet hazırladıklarını belirten Çakır, 550 kilometre civarında bisiklet yolu oluşturmak için çalışma yürüttüklerini anlattı.

Fahri Kayahan bölgesinde bisiklet yolu çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Çakır, "O bölgemizde yu anda 38 kilometre bisiklet yolu var. Spor yapmak insan sağlığı ve şehir sağlığı açısından önemli. Şehir merkezinde araç kullanımını ne kadar azaltırsak, çevreye salınan zararlı gazların salınımı da o kadar azalacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce vatandaşlara bisiklet dağıtıldı.

Vali Toprak, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, vatandaşlarla İnönü Caddesi'nden Büyükşehir Belediyesi binasına kadar bisiklet sürdü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.