Malatya

Malatya Büyükşehir Belediyesinin EBYS uygulaması

16:17 26 Eylül 2016
Malatya Büyükşehir Belediyesinin EBYS uygulaması

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıldır kullanılan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) uygulamasıyla 130 bin belge üretildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından aktif halde kullanılmaya başlanan EBYS uygulaması bir yılını doldurdu.

Büyükşehir Belediyesi, EBYS ile tüm belgelerin üretim, kayıt, erişim ve muhafaza işlemlerini belli bir plan dahilinde yürüterek, kayıtlı bilgilerin olabildiğince etkili bir biçimde işleme konulmasını sağlıyor.

EBYS ile elektronik imza, e-yazışma, belge formatları, ulusal ve uluslararası uyumluluk kriterleri, standart dosya planı, güvenlik seviyeleri, devlet teşkilatı veri tabanı ve resmi yazışma kuralları gibi birçok konuda bağımlılıklar içeriyor. Sistemle bir yılda 130 bin belge üretildi.

Açıklamada ayrıca, EBYS kullanımıyla belgenin taslak olarak oluşturulma, onaylanma, dağıtım ve kullanılma sürecinde ihtiyaç duyulan yazıcı çıktısı sayısı azaldığından 1 yılda yaklaşık 400 bin kağıttan ve bu belgelerin basımı için kullanılacak tonerden de tasarruf edildiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.