Malatya

Belediye Başkanı Çakır'dan incelemeler

16:21 26 Eylül 2016
Belediye Başkanı Çakır'dan incelemeler

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarının devam ettiği Fahri Kayahan Bulvarı ile Tecde kavşağında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Çakır, Fahri Kayahan Bulvarı'nın kentin yeni merkezlerinden biri olduğunu belirterek, bulvar üzerindeki kaldırım çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını kaydetti.

Fahri Kayahan Bulvarı'nı ikiye ayıracak kanal projesiyle ilgili çalışmaların yıl sonuna kadar devam edeceğini aktaran Çakır, şöyle devam etti:

"Projenin tamamı 2016 yılının aralık ayında tamamlanacak. Kanala verilecek suyun altyapısı hazır. İçmesuyu hatları çelik borularla değiştirildi. Kanalizasyon hatları yenilendi. Yağmur drenaj kanalları yapıldı. Diğer kurumlar da altyapı hizmetlerini yaptılar. Üst yapı noktasında çok önemli aşama kaydettik. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Fahri Kayahan Bulvarı'na bağlanan tüm caddelerde yenileme çalışmaları yaptık. 10 kilometrelik bu çalışmaların devamında finali Fahri Kayahan Bulvarımızla yapıyoruz. 110 bin metrekare kaplama çalışması yaptık. Bulvarımızı ve çevre yolu trafiğini rahatlatmak için yeni yollar açtık, açmaya devam ediyoruz."

Çakır, belgede hangi noktada yenileme yaptılarsa oralara bisiklet yolları yaptıklarını bildirerek, "Farklı birçok noktada da bisiklet yolları yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalar sayesinde bakanlığımız tarafından Büyükşehir Belediyemize ilk etapta 900 bisiklet verildi. Bisiklet durakları yapacağız. Bu bisikletleri bu noktalara bırakarak vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamasına katkıda bulunacağız. Tecde-Fahri Kayahan Bulvarının birleştiği noktada kavşak düzenlemeleri de devam ediyor. Bittiğinde kavşağın ortasına bir saat kulesi yapacağız. Malatya'yı daha güzel bir şehir haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.