Malatya

Malatya'da turizm master planı çalışmaları

12:17 27 Eylül 2016
Malatya'da turizm master planı çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2016-2023 Malatya Turizm Master Planı çalışmaları kapsamında muhtarlarla görüşülerek konu hakkında anketler yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışmanın yanı sıra çeşitli kurumlarca hazırlanan çalışmaların bütüncül yaklaşımla ele alınıp sürdürülebilirliğini sağlayabilmek ve Malatya özelinde eksikleri tespit etmek, bu eksikleri hızla gidermek amacıyla da Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016-2023 Malatya Turizm Master Planı hazırlatılıyor.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Müdürlüğünce titizlikle yürütülen Turizm Master Planı çalışma programı, tamamlanma aşamasına geldi.

Çalışmalarda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, ilçe belediyelerinin, muhtarlıkların ve bölge insanının katılımıyla birçok toplantılar düzenlenerek, yerinde incelemelerde bulunuldu.

Malatya sınırları içerisinde bulunan her ilçeye, mahalleye ve köye gidilerek turizm odaklı çalışmalarda bulunulurken, yapılan anketlerle stratejik tespitlere ulaşılıp, karşılaşılan sorunlara karşı çözüm yöntemleri geliştirildi.

Bugüne kadar gerçekleştirilen bilgilenme ve bilgilendirme toplantılarında valiliğin, ilçe belediye başkanlarının ve kaymakamların görüşmeleri alındı. Son olarak da mahalle muhtarları ile bir araya gelinerek hem çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verildi hem de anket çalışması düzenlenerek muhtarın görüşleri alındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.