Malatya

Arslantepe Höyüğü'nde 40 yıl

16:35 27 Eylül 2016
Arslantepe Höyüğü'nde 40 yıl

Malatya'daki Arslantepe ören yerinde 40 yıldır kazı başkanlığını sürdüren Roma La Sapienza Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Marcelle Frangipane onuruna yemek verildi.

Arslantepe'de Battalgazi Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekte konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Frangipane'nin 40 yıldır yaptığı kazılarla bölge tarihine ışık tuttuğunu belirterek, kendisine ve ekibine teşekkür etti.

Höyükte bulunan eserlerin geçmiş dönemler hakkında yeni bulguları ortaya çıkardığına işaret eden Gürkan, "40 yıldan bu yana kazı çalışması yapıyor, Malatya'nın tarihini araştırıyor ve buradaki bulguları Türkiye ve dünyayla paylaşma noktasında büyük gayretler gösteriyor. Yaptığı çalışmalar neticesinde Arslantepe'nin Dünya UNESCO Kültürel Mirasına girmesi noktasında büyük bulgular elde edildi." diye konuştu.

Frangipane de Arslantepe'de kazı çalışması yapmasının kendisi için onur olduğunu belirterek, "Biz araştırmacıyız. Bizim için kazı yapmak çok önemli. Burası açık hava müzesi oldu. İnsanlar daha geliyor, belki daha fazla gelecekler, anlamak ve öğrenmek için." dedi.

Uzun zamandır kazı çalışması yaptığını dile getiren Frangipane, Malatya'yı ikinci memleketi olarak gördüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Gürkan, 40. yıl anısına Frangipane'ye plaket sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.