Malatya

Zirve Yayınevi davası kararının ardından

15:31 28 Eylül 2016
Zirve Yayınevi davası kararının ardından

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Zirve Yayınevi’nde 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davanın karar duruşmasının ardından davanın sanığı emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolun'un avukatı İlkay Sezer ile tutuksuz sanıklardan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Ruhi Abat, değerlendirmelerde bulundu.

Davanın ardından Malatya Adliyesi önüne gelen Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yılı aşkın süre önce Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilişkilendirilmeye çalışılan emekli Orgeneral Tolon'un avukatı olarak soruşturma ve kovuşturma sürecinde görev yaptığını hatırlattı.

Yasalar önünde haklarını aramaya devam edeceklerini belirten Sezer, "Burada gizli tanıklarla devşirilen tanıklarla uydurma delillerle insanlar yargılandı ama bu zaman zarfında bu soruşturmayı yürütenler ve mahkemede görev yapanlar şu anda hak ettikleri yerde. Bugün burada müvekkilimizin üzerine atılı hiçbir suçlamayla ilişkisi olmadığı ve tüm suçlar yönünden beraatine karar verildi. Bu konuyla ilgili olarak 5,5 yıl sonra da olsa hakkın yerine gelmiş olması bizde buruk bir sevinç yaratıyor." diye konuştu.

- "Dosya FETÖ'nün darbe girişimine zemin oluşturmak için bir araçmış"

Mahkeme heyetinin beraatine hükmettiği sanıklardan Ruhi Abat ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hazırladığı darbe için zaman kazanmak, hedef saptırmak için menfur Zirve Yayınevi cinayetini kullandığının açık şekilde ortaya çıktığını söyledi.

"Bir Zirve Dosyası ile kozmik odanın, Seferberlik Tetkik Kurulunun, Özel Kuvvetler Komutanlığının ne alakası var? Ne alakası olduğunu biz 15 Temmuz'da çok iyi anladık." diyen Abat, davanın eski savcılarından Zafer Hazar'ın hazırladığı mütalaayı hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Hazar bu mütalaada ülkeyi 3 kategoriye ayırmış. Ulusalcı, milliyetçi ve İslamcı olarak. Ulusalcı, İslamcı, milliyetçilerin tamamı terörize edilmiş. Peki 15 Temmuz'da kimler terörize edildi, kimlere kurşun sıkıldı? FETÖ'cü olmayan Türkiye Cumhuriyeti insanlarının tamamına kurşun sıkılmadı mı? Sıkıldı. O zaman Zirve Dosyası FETÖ'nün 15 Temmuz hazırlığı, bu hazırlığa zemin oluşturmak, iklim oluşturabilmek için bir araçmış."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.