Malatya

Türkiye'nin statlarına Ortadoğu ilgisi

11:03 12 Ekim 2016
Türkiye'nin statlarına OrtadoÄŸu ilgisi

VOLKAN KAŞİK - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'de son 4 yılda 19 stadyum inşaatı yaptıklarını belirterek, "19 stadyum bizim, müteahhitlerimiz ve mühendislerimiz için ileri bir uzmanlık alanı oluşturdu. Bu tecrübemiz özellikle Ortadoğu ülkelerinden görünüyor. Birkaç Ortadoğu ülkesinin üst düzey devlet yetkilisi stadyum inşaatlarımızı gelip geziyor." dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin önemli çalışmalara imza attığını ifade ederek, bir yandan vatandaşların sosyal konut ihtiyacını karşılarken bir yandan stadyum inşaatlarını sürdürdüklerini söyledi.

Stadyum inşası konusunda son derece ileri noktalara geldiklerini anlatan Turan, şöyle devam etti:

"Türkiye'de son 4 yılda 19 büyük stadyum inşaatını TOKİ olarak yapıyoruz. Toplam 520 bin koltuk kapasiteli stadyum inşaatlarımız devam ediyor. Bunlardan en son Sivas ve Antalya stadyumunu teslim ettik. İnşallah Malatya Arena yılbaşı gibi tamamlanacak. Bu ay sonunda inşallah 42 bin kişilik Trabzon Akyazı Stadı'nı teslim edeceğiz. Samsun Stadı'nı ve Gaziantep Arena Stadı'nı, peş peşe 3-5 ay içerisinde 5-6 çok büyük stadyumu Türk sporuna inşallah sunacağız."

Stadyumları, Gençlik ve Spor Bakanlığıyla imzalanan protokol çerçevesinde yaptıklarını hatırlatan Turan, inşaat çalışmalarının süreceğini aktardı.

- "Avrupa ülkelerinde bu kadar stadyum yatırımı yok"

Turan, stadyum inşaatı konusunda büyük bir tecrübe edindiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"19 stadyum bizim, müteahhitlerimiz ve mühendislerimiz için ileri bir uzmanlık alanı oluşturdu. Bu tecrübemiz özellikle Ortadoğu ülkelerinden görünüyor. Birkaç Ortadoğu ülkesinin üst düzey devlet yetkilisi stadyum inşaatlarımızı gelip geziyor. Şu an Avrupa ülkelerinde bu kadar stadyum yatırımı yok. İnşallah bu tecrübeyi Türk müteahhitlik ve mühendislik sektörü yurt dışında da aktarmış olacak."


YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.