Malatya

Malatya kent merkezindeki bazı okullar taşınacak

09:53 21 Ekim 2016
Malatya kent merkezindeki bazı okullar taşınacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında merkezde bulunan bazı okulların taşınması için protokol imzalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik makamında gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Vali Mustafa Toprak, Malatya tarihinde geleceğe yönelik adeta bir değişim ve dönüşümün, bir devrimin ön protokolünü imzalamış olacaklarını belirtti.

Malatya'nın tarihi bir kent olduğunu ifade eden Vali Toprak, buraya gelen ziyaretçiler için daha iyi mekanlar ve altyapılar oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Çamurlu'da inşası süren Sağlık Meslek Lisesine dikkat çeken Vali Toprak, Sağlık Meslek Lisesinin şu an Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığının yanında sıkışmış, aynı zamanda hastaneden uzak bir noktada yer aldığını ifade etti. Liseyi hastaneye yakın Malatya Şeker Fabrikası alanına taşıyacaklarını belirten Toprak, böylece lisenin öğrencilerin daha iyi eğitim alacakları bir yere taşınacağını anlattı.

Eski Askerlik Şube Başkanlığının da devredileceğini, buranın kent müzesi olarak planlandığını belirten Vali Toprak, "Organize Banayi Bölgesi'ne meslek eğitim merkezi, küçük sanayi sitesi, meslek yüksekokulu gibi kiralamalar var. Bu anlamda Endüstri Meslek Lisesinin de bölümleriyle orada olması çok anlamlı olacaktır. Orayı güçlendirecek, oraya eleman yetiştirecek bir sistemi inşallah gerçekleştirmiş oluruz." açıklamasında bulundu.

Kentte yeni meydanlar açmayı da planladıklarını ifade eden Vali Toprak, Atatürk Evi arkasındaki okullardan açılacak alanda kent meydanı ve tören alanı gibi bir mekanlar oluşturacaklarını kaydetti.

Düzenlemeler için ön protokol imzalayacaklarını, bakanlık onayının ardından bu çalışmaların devreye gireceğini aktaran Vali Toprak, aileler, öğrenciler ve kent için hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da hazırlanan çalışmanın Malatya açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, "Buradaki temel felsefemiz şehir merkezinde kalmış, hem öğrencilerimiz, hem de eğitim adına trafik yoğunluğu ve sıkışıklığını ortadan kaldırmak için söz konusu kurumları şehir dışına taşımaktır. Tek merkezli bir yapıdan şehrimizi kurtarmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Genel bir kentsel dönüşüm master planı çalışması bulunduğuna işaret eden Çakır, kentin prestijine prestij katacak projeleri hayata geçirirken tarihi kimliğini muhafaza, kültürel kimliğiniyse zenginleştirmenin öncelikli hedefleri olduğunu anlattı. Ahmet Çakır, bu kapsamda imzalanacak protokolle, Ticaret Meslek Lisesini eski Yimpaş civarına, Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesini Havaalanı Yolu üzeri 1. Organize Sanayi Bölgesi yanına, Ticaret Meslek Lisesini eski Yimpaş civarındaki Sağlık Meslek Lisesine, Sağlık Meslek Lisesini Şeker İlköğretim Okulu yerine, Atatürk İlkokulunu eski Devlet Hastanesi arkasındaki 10 dönümlük alanda planlanan binaya, Sümer Endüstri Meslek Lisesini Ergenekon Köprüsü arkasındaki Gazi Caddesi'ne taşımayı planladıklarını bildirdi.

Okulların taşınmasının ardından bazı alanlara şehir kütüphanesi, planeteryum, müze gibi önemli mekanlar kurulacağını aktaran Çakır, çalışmanın kentin menfaatine olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından protokoller, Vali Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Belediye Başkanı Çakır tarafından imzalandı.

İmza töreninde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, ilgili daire başkanları ve şube müdürleri de hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.