Malatya

Kale Müftülüğünden mahalle ziyareti

16:44 21 Ekim 2016
Kale Müftülüğünden mahalle ziyareti

Kale İlçe Müftülüğü, "Gitmediğin yer senin değildir" projesi kapsamında Salkımlı Mahallesine ziyaret düzenledi.

Kale İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm halka ve özellikle de gençlere yönelik milli ve manevi değerlere sahip çıkma ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla her hafta bir mahallede olmak üzere programlar düzenleyeceklerini belirtti.

Toplumun din konusunda aydınlatılması ve gelişen, değişen dünyanın yarınlarını yaşayacak olan gençlerin değerleri konusunda bilinçlendirilmesinin en önemli vazifeleri olduğunu aktaran Müftü Bekiroğlu, şunları kaydetti:

"Ecdadımız, cami merkezli bir hayat yaşamıştır. Şehirler camilerin etrafında şekillenmiş, vakitler ezana göre ayarlanmıştır. Yeni neslin inşasında bir nebze de olsa katkı sunmak açısından toplumun cami ile tanıştırılması ve alıştırılması hususunu önemsiyoruz. Din alanında meydana gelen boşluğu bizler doldurmadığımız için gençlik zararlı akım ve fikirlerin etkisinde kalmış ve vahim sonuçları olabilecek felaketlerin kıyısından dönülmüştür. Birlik ve beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyaç duyulan bu dönemde, sahih ve doğru İslam bilincini toplumun her kesimine ulaştırmak zorundayız."

Proje kapsamında ilçedeki diğer mahallelerin de ziyaret edileceği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.