Malatya

"Midas'ın Kulakları" prömiyeri Malatya'da yapıldı

15:45 22 Ekim 2016
"Midas'ın Kulakları" prömiyeri Malatya'da yapıldı

Türk oyun yazarı Güngör Dilmen'in kaleme aldığı "Midas'ın Kulakları" prömiyeri Malatya'da yapıldı.

Trabzon Devlet Tiyatrosunca Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenen oyun, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Oğuz Utku Güneş'in yönettiği oyunda, Uğur Keleş, Banu Manioğlu, Duygu Dokgöz, Yavuz Topçuoğlu, Ahmet Uzuner, Taha Mataracı, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Sezgin Özcan ve Kader Sarı rol aldı.

Tiyatro oyuncusu ve Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, oyunun ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon Devlet Tiyatrosu olarak seyircinin karşısında farklı eserlerle çıktıklarını söyledi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün bu yıl farklı oyunlarla oyuncuları sahneye taşıdığını belirten Keleş, "Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bu sene farklı bir projeyle bizi sahneye getirdi. Türk eserleriyle seyircinin karşısına çıktık. Biz de Güngör Dilmen'in yazdığı, Midas'ın Kulakları adlı oyunu sahneledik. Aslında geçen sene sahnelendi, fakat bir defa oynandı. Bu sene tekrar sahneledik ve promiyeri Malatya'da yaptık." diye konuştu.

Oyunun insanın hayatta neler yaşayabileceği, başına neler gelebileceğini anlattığını belirten Kele, "Bugün 2 oyunumuz var. Pazartesi Kahramanmaraş'a geçerek salı günü oyunumuzu sahneleyeceğiz. Sonra Gaziantep'e geçeceğiz. Daha sonra Trabzon'a döneceğiz. Turnelerimiz yurt içinde ve yurt dışında devam edecek." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.