Malatya

Bakanlar Tüfenkci ve Özhaseki Malatya'da

17:29 26 Ekim 2016
Bakanlar Tüfenkci ve Özhaseki Malatya'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Bakan Özhaseki'nin kentteki temaslarına eşlik etmek üzere Malatya'ya gelen Tüfenkci, Organize Sanayi Bölgesi girişinde ticari araçlardaki ÖTV indirimi konusunda teşekkürlerini iletmek isteyen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, servis şoförleri ve bir grup taksici tarafından karşılandı.

Aracından inerek esnafı selamlayan Bakan Tüfenkci, esnafın toplumun bel kemiği olduğunu belirterek, sağduyulu tavrıyla mahallenin abisi, bekçisi, hakimi, arabulucusu olarak esnafın toplumda ticaretin de ötesinde anlamlı işleri bulunduğunu ifade etti.

Esnafı ayakta tutma adına hükümet olarak, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Özellikle başkanımın ısrarla dile getirdiği ve esnaf kesiminin de büyük isteği olan ÖTV noktasındaki sıkıntısını Allah'a hamd olsun beraberce gidermiş olduk. Bunun için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yolları tüketen, 24 saat bu yollarda ayakta durmaya çalışan şoför esnafımızın bir nebze olsun kazandıkları paraları sanayiye, tamire değil çoluk çocuğuna ve konforlu araçlarına harcamaları noktasında bir katkı olmuş oldu. Tabi sadece bunlarla değil, biz birçok noktada iyileştirmeler yaptık. İnşallah 8 Kasım'da Cumhurbaşkanımızın da katılacağı esnaf şurasını gerçekleştireceğiz. Bütün esnaf arkadaşlarımızı da davet ediyoruz. Geçen dönem olan şurada almış olduğumuz 36 kararın tamamını yerine getirdik. İnşallah 8 Kasım'da esnafa yönelik alacağımız kararlarla beraber o şuradan çıkan kararları hep beraber takip edeceğiz."

- Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret

Bakan Tüfenkci, daha sonra Bakan Özhaseki ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve diğer ilgililerin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaretine eşlik etti.

Çakır, ziyarette bakanlar Özhaseki ve Tüfenkci'ye yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Özhaseki, ziyarette yaptığı konuşmada, Çakır'ın kentle ilgili çalışmalarını, düşüncelerini, planlarını durmadan kendisine anlattığını belirterek, "Belediye başkalarını ayakta tutan en büyük heyecan da bu zaten, şehirlerini sevmeleri ve ona hizmet etmeleri. Bu anlamda Ahmet Başkan da müthiş bir başarı örneği gösteriyor. Dolayısıyla bize düşen de yardımcı olmak. Biraz sonra belediye başkanı arkadaşlarla oturduğumuzda gerek merkezin gerekse ilçelerin tüm sorunlarını tek tek görüşüp masaya yatırıp onlar hakkında neler yapabiliriz hepsini tartışacağız." diye konuştu.

Ziyarette bir süre sohbet eden iki bakan, daha sonra AK Parti'li Belediye Başkanları ile basına kapalı görüştü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.